RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Unatoč krizi ostvareni prihodi od 900 milijuna KM

Napisano 28.04.2012. 10:35

Vitez - Obilježen Dan općine

Unatoč krizi ostvarena dobit od 900 milijuna KM

Dodijeljene plakete i priznanja zaslužnim građanima
 
Dan općine, 28. travanj, Vitežani su i ove godine obilježili nizom manifestacija. Svečanosti su počele prije desetak dana i održano je niz zanimljivih kulturnih i sportskih događanja i priredbi koji su privukli veliki broj građana. Središnji događaj bila je svečana sjednica Općinskog vijeća Vitez.

- Unatoč ekonomskoj krizi i recesiji, ukupan prihod u općini Vitez bio veći od 900 milijuna KM, što je za 11 posto više nego godinu ranije. Dobit je u 2011. godini iznosila je 29 milijuna KM i veća je za 37 posto nego u 2010. godini. U općini Vitez uposlenih je više od 6.000 i Vitez je jedna od rijetkih općina u BiH koja sada ima više uposlenih nego 1991. godine kada je imala 5.750, a i broj uposlenih je u 2011. veći nego u 2010. godini - istaknuo je načelnik Vlado Alilović.

Kao i proteklih godina upriličena je i dodjela općinskih priznanja najzaslužnijim, a za 2011. godinu Zlatne plakete dobili su Ivica Drmić, „za ukupan društveni rad u Mjesnoj zajednici“, Donja Večeriska i Otvoreno društvo „Behar“ „za djelovanje na polju kulture, sporta, humanitarnih i drugih akcija“.
 
Srebrene plakete dobili su: Mjesna zajednica Krčevine, Mjesna zajednica Večeriska, Privredno društvo „Binela komerc“, Halid Kovačević i planinarsko društvo „Zabrđe“. Posthumno, Zlatne plakete dobili su Abdulatif Baručija, 'za postignute rezultate u razvoju planinarstva u Vitezu' i Asim Krehić, „za doprinos razvoju privrede“.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi