RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Video - Koncert klasične glazbe u župnoj crkvi u Busovači

Napisano 31.05.2010. 17:23
Koncert

Koncert pod nazivom „Laudamus Te“ održan je kao poseban pečat za kraj mjeseca svibnja, mjeseca posvećenog Blaženoj Djevici Mariji. Koncert je organizirao župni ured Busovača kao dar župljanima povodom kraja svibanjske pobožnosti. Na koncertu su izvedena djela svjetski poznatih autora: Antonio Vivaldi, J.S. Bach, L. Weber, Caccinia, Morandia, Francka i Gounodova.

Ne toliko brojni posjetitelji koji uživaju u zvucima klasične glazbe posjetili su crkvu sv. Ante te uživali u dobrim izvedbama poznatih glazbenih djela troje mladih glazbenika.

Katarina Kikić (1981) je rođena u Zenici, diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu. Nastupa po BiH-u, Hrvatskoj i Italiji. Radi kao nastavnica u Osnovoj muzičkoj školi u Žepču. Akademske 2009/10 godine upisuje stručno usavršavanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Snježane Bujanović – Stanislav. Trenutno je apsolvent na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, teoretsko-pedagoški odsjek. Od 2008. vodi zbor Camerata Slovenica SKD Cankar.

Koncert 2

Mateja Skelo (1980), rođena u Kranju gdje je završila osnovnu muzičku školu za gitaru. Svoje školovanje gitare nastavlja u Ljubljani. 2005. godine je diplomirala na Muzičkoj akademiji sa najvišom ocjenom. Tokom studijskih godina ima brojne nastupe. 2004. godine je primljena na audiciji na Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu i započinje svoj studij solopjevanja kod prof. Radmile Bakočević. Trenutno je apsolvent u klasi prof. Sanje Ostić.

Koncert 3

Davor Ljubić rođen je 1981. godine u Zagrebu. Muzičko obrazovanje stekao je u muzičkim školama V. Lisinskog i P. Markovca. Na muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao je klavir u klasi doc. Đure Tikvice te završio magistarski studij u klasi prof. Michaela Leuschnera Freiburgu, za koji je bio dobitnik njemačke DAAD stipendije. Kao solist i komorni muzičar svirao je na raznim muzičkim manifestacijama i koncertima u Hrvatskoj i inostranstvu (Italija, Austrija, Njemačka, SAD).

Koncert 4

SredisnjaBosna.com

 

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi