RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Više od 24.000 građana iz SB županije je dosad dalo potporu Hrvatima

Napisano 24.02.2011. 09:08

Peticija "Stop majorizaciji Hrvata u BiH" se još potpisuje

Više od 24.000 građana iz SB županije je dosad dalo potporu Hrvatima

U Srednjobosanskoj županiji, ali i cijeloj BiH podršku za jednakopravnost svih naroda u ovoj zemlji dali su i građani iz reda druga dva naroda
 


Peticiju „Stop majorizaciji Hrvata u BiH" u Srednjobosanskoj županiji zaključno s nedjeljom, potpisalo je 24.200 građana. No, kako nam kaže predsjednik Koordinacijskog odbora akcije za ovu županiju Josip Stojak Mungos, to još uvijek nije i konačan broj. Jer, zbog slabe infrastrukture, svi podaci u županijsko središte akcije, u sjedište travničkih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, još uvijek nisu stigli.

Zamašna akcija

Naime, ovu zamašnu akciju vode udruge proistekle iz Domovinskoga rata, bez stranačke ili bilo čije druge pomoći i bilo čije infrastrukture.
"Ne zato što nam ne bi bili spremni pomoći stranački dužnosnici, Crkva, politika (bar u nekim općinama), nego zato što mi pomoć nismo tražili, ili bolje reći nismo je htjeli. Jer, ovo su reakcije, čak bih rekao bunt, građana hrvatske nacionalnosti na sve ono (ovo) što se čini i što se činilo kada su u pitanju prava Hrvata, njihova konstitutivnost i ravnopravnost u odnosu, prije svega, na bošnjački narod, jer je riječ o županijama i Federaciji BiH", rekao je Stojak te naglasio: "Potpisima su nas podržali i mnogi Bošnjaci i Srbi što nam je posebno drago i što nas hrabri i kada je naš narod u pitanju a i kada je u pitanju budućnost BiH". Akcija se produžuje do 25. veljače prije svega zbog interesa dijaspore, a ti dani će se iskoristiti i za nastavak akcije i u općinama Srednjobosanske županije.

Hrvati ujedinjeni

Jer, neke su općine kasnile s početkom akcije, u nekima je bilo organizacijskih propusta, pa će se nešto od toga sljedećih dana i popraviti. Potpisivanje peticije "Stop majorizaciji Hrvata u BiH" jako je uspješno i u ostatku Bosne i Hercegovine, a u nekim općinama zbog prevelike zainteresiranosti još traje.

SB županija

Vitez najbrojniji u potpisivanju peticije i potpori

■ S pet tisuća i dvjesto potpisnika peticije „Stop majorizaciji Hrvata u BiH", zaključno s ponedjeljkom, Vitez je uvjerljivo najbolji i najuspješniji u Srednjobosanskoj županiji. I ne samo po broju potpisnika nego i u postotku, a akcija još uvijek traje. Cilj je, kako nam kaže Karlo Grabovac, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Viteza, i Ivan Sajević, predstavnik mladih čiji je doprinos uspješnosti ove akcije iznimno velik, nadmašiti broj glasova koje su hrvatske stranke dobile na izborima

BROJKE…

5.200 potpisnika peticije je bilo do ponedjeljka u Vitezu, koji prednjači u ovoj županiji
24.200 građana iz središnje Bosne je zaključno s nedjeljom potpisalo peticiju
25. veljače je posljednji dan za potpisivanje peticije "Stop majorizaciji Hrvata u BiH".

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi