RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vitez: Na sjednici došlo do incidenta zbog plinovoda

Napisano 02.08.2010. 08:40

Predsjednik OV-a Viteza tvrdi: Slavicu Josipović prati SIPA

Josipovićeva tvrdi daje bilo i povišenih tonova i "prijetećeg prsta", kazavši da razloge takvog istupa Grabusa ne može dokučiti

Kada je plinofikacija Viteza i Lašvanske doline u pitanju, rješenje je još uvijek daleko i neizvjesno. Jer, uz niz drugih problema, tu su i problemi trase na koju, barem kada je Vitez u pitanju, reagiraju građani. Naime, najprije su reagirali mještani MZ-a Gaćice, koji su tražili djelomičnu izmjenu trase primarnog plinovoda. Obećano je uvažavanje primjedaba, a onda se ispostavilo da su zahtjevi odbijeni.

Polusatna stanka
Na sjednici OV-a, kojoj su nazočili i predstavnici investitora - BH Gasa, nezadovoljstvo trasom plinovoda iskazala je svojom nazočnošću i skupina mještana Toljušića, naselja u MZ-u Kruščica. O ovom problemu željela je na sjednici OV-a svoj stav iznijeti i federalna parlamentarna zastupnica Slavica Josipović, no istup joj nije dozvoljen jer je takav zaključak, ne samo u njezinu slučaju, donio kolegij OV-a. Međutim, Slavica Josipović je bila uporna, željela je govoriti, a u tomu ju je spriječio predsjednik OV-a Muharem Grabus, prekidajući sjednicu polusatnom stankom. No, Josipovićeva je bez mikrofona ipak kratko istupila, a onda je, kako tvrdi, u hodniku došlo do incidenta koji je izazvao predsjednik OV-a Grabus.
 
Prema riječima Slavice Josipović, Grabus je kazao kako su mu jasne njezine namjere i ciljevi, ustvrdivši da je prate djelatnici SIPA-e. Grabus je kazao: "To su činili i sinoć", a razlozi za to se mogu izvući i iz njezinih namjera i istupa koje pokušava provoditi i kroz razne istupe na Općinskome vijeću. Josipovićeva tvrdi da je bilo i povišenih tonova i "prijetećeg prsta", a, kaže, razloge takvog istupa Grabusa ne može dokučiti. "Nisam znala da me prati SIPA, a ako je to i istina, u što apsolutno ne vjerujem, kako to zna Grabus. Sve što radim, transparentno je, javno, uostalom ja sam politička djelatnica i zastupnica u Parlamentu FBiH, pa zar onda nije normalno da se zanimam i za probleme koji se javljaju i u mom Vitezu i za koje mogu dati dobre prijedloge za rješenje. Naravno, preko Grabusovih tvrdnji ne mogu prijeći i o tomu ću tražiti službeno očitovanje SIPA-e", kaže zastupnica Josipović ističući da žali što je došlo do ovog incidenta i do teške optužbe koja nema baš nikakve osnove.

Odbacuje tvrdnje
Tvrdnju Slavice Josipovlć Muharem Grabus odlučno odbacuje i ocjenjuje je smiješnom. "Istina, kazao sam joj na hodniku da onaj tko je doveo mještane MZ-a Kruščica na sjednicu OV-a ne radi dobro za građane Viteza pa i šire regije te da nije korektno tako prikupljati izborne bodove. A o SIPA-i nije bilo nijedne riječi, a ja nisam nikada imao, niti imam kontakte s tom institucijom", tvrdi Grabus. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi