RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vlast u SB Županiji

Napisano 25.04.2012. 13:28

Vlast u SB Županiji


Kreću novi razgovori s političkim partnerima o neriješenim pitanjima

Već 4. svibnja dogovoren je nastavak razgovora oko stanja i vlasti u SB županiji. Domaćin sastanka će biti predsjednik ŽO-a SDP-a Zukan Helez

Srednjobosanski Županijski odbor HDZ-a BiH imenovao je Izborni stožer, tijelo koje će voditi i koordinirati rad i pripreme za jesenske lokalne izbore.

Izborna kampanja

- Već od petka, 27. travnja kada će na Predsjedništvu i Središnjem odboru HDZ-a BiH biti usvojena izborna strategija, krenut će neslužbena izborna kampanja - kazala je predsjednica ŽO-a SBŽ-a Lidija Bradara nakon sjednice. Na sjednici je raspravljano i o aktualnoj političkoj situaciji u SBŽ-u, o tijeku i rezultatima razgovora i dogovora s političkim partnerima u strukturama županijske vlasti, o neriješenim pitanjima iz međustranačkih sporazuma i načelnih dogovora koji, do sada, nisu dali nikakve rezultate.

- No, dogovorili smo se nastaviti razgovore 4. svibnja, a domaćin će međustranačkom sastanku biti predsjednik ŽO-a SDP-a Zukan Helez - kazala je predsjednica Lidija Bradara, ističući kako je riječ o implementiranju međustranačkog sporazuma i imenovanjima na pozicije iz tzv. drugog ešalona, a što se do sada smjesta nije pomaknulo.

Dogovoreno poštovali

- Mi smo, hrvatska strana, blok 10 (zastupnici dva HDZ-a u županijskoj Skupštini nap. a.) sve što je ranije dogovoreno poštovali i proveli, a partnerske strane nisu. Ne želimo i nećemo, i tomu ćemo se odlučno suprotstaviti, raditi kako to radi Vlada FBiH. Želimo i hoćemo sve činiti i raditi sukladno zakonskim okvirima, a ne vršiti smjene i praviti čistke u javnim poduzećima, ministarstvima, organizacijama, upravama..., po stranačkim i interesnim ključevima - poručila je Bradara.

- Mi smo najjača pobjednička stranka u SBŽ-u i s tih pozicija vodimo inicijativu i iniciramo traženje rješenja za do sada neriješena pitanja. Nažalost, naši partneri, SDA i SDP, do sada nisu pokazali dobre namjere i spremnost rješavati i riješiti sporna pitanja, po kojima su oštećeni Hrvati - dodala je Bradara.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi