RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Županija dobila partnera za europski put

Napisano 25.04.2012. 13:41

Potpisan Protokol o suradnji

Županija dobila partnera za europski put

Tahir Lendo, premijer SBŽ i Predrag Praštalo, predsjednik Europskog pokreta u BiH, potpisali su jučer u Travniku Protokol o suradnji u procesu europskih integracija.

- Potpisivanjem sporazuma dobili smo značajnog partnera za europski put. Želja nam je da uđemo na vrijeme u procedure i spremanje kapaciteta Županije za put prema euroatlantskim integracijama - kazao je Lendo, naglašavajući kako su koraci u pravcu približavanja EU napravljeni u SBŽ, a posebno u općini Vitez.

Praštalo je rekao kako je ovaj pokret organizacija na državnoj razini kakve postoje u 42 Europske države, te da su partnerski odnosi uspostavljeni sa organima vlasti na državnoj, entitetskoj, županijskoj i općinskoj razini. Najavio je kako će Dan Europe u BiH ove godine biti obilježen 8. svibnja u Vitezu kako ne bi bilo preklapanja sa manifestacijama koje organizira Europska komisija, 9. svibnja na Dan Europe.

Po prvi puta ove godine Europski pokret u BiH dodjeljuje, u povodu Dana Europe, priznanje, a ovogodišnji dobitnik priznanja je upravo SBŽ koji je i pokrovitelj ovogodišnjeg Dana Europe u BiH.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi