RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zatvoren najuspješniji mostarski sajam gospodarstva

Napisano 18.04.2010. 06:50
Mostarski Sajam

U subotu navečer zatvoren je 13. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2010., na kome se predstavilo više od 800 izlagača iz zemlje i svijeta. Prema procjenama organizatora, ovogodišnji sajam bio je vrlo posjećen i najuspješniji do sada.

"O konkretnim poslovnim pokazateljima i učincima moći ćemo govoriti u narednim danima. Ali, ako je suditi po reakcijama izlagača i posjetitelja, koje su više nego pozitivne, možemo i moramo biti zadovoljni. Već sad imamo načelne dogovore o njihovu ponovnom dolasku u Mostar naredne godine", izjavila je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, dodavši kako je Sajam dobio potvrdu da će Republika Italija dogodine biti zemlja partner 14. mostarskog sajma, što će dodatno doprinijeti jačanju uloge i značaju ove manifestacije.

Sajam, kome je ove godine zemlja partner bila Republika Srbija, okupio je gospodarstvenike iz gotovo svih grana industrije, preko bankarskih i osiguravajućih usluga do svijeta računala, telekomunikacija i turizma. Tradicionalno, najviše su bili zastupljeni gospodarstvenici iz susjednih, te iz zemalja regije.

Uz opću sajamsku manifestaciju, održan je i Sajam turizma, Sajam vina i vinogradarske opreme te Sajam knjiga i grafičke industrije.

Za vrijeme Sajma održao se velik broj stručnih skupova i konferencija, od kojih su najznačajniji Gospodarski forum "Ekonomska suradnja Srbije i BiH u okviru CEFTA-e",  zatim predstavljanje gospodarstva talijanske regije Abruzzo, te međunarodne konferencije o temama "Koridor Vc - europska budućnost BiH" i "Trendovi u grafičkoj industriji".

Petodnevni sajam održan je u Slobodnoj zoni "Hercegovina", na oko 17.000 kvadratnih metara unutarnjeg i više od 10.000 kvadratnih metara vanjskog prostora.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi