RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zbog najave potpisivanja sporazuma s Čovićem, Zubak najavio smjenu Ljiljane Lovrić

Napisano 06.06.2010. 21:46

Predsjednik Glavnog odbora HSS-NHI Krešimir Zubak izjavio je da je predsjednica te stranke Ljiljana Lovrić samovoljno i suprotno stavovima stranke odlučila potpisati sporazum o suradnji s predsjednikom HDZ BiH, Draganom Čovićem.

- Zvalo me je nekoliko predsjednika županijskih odbora te stranke i pitalo je li točna informacija, koju su mogli pročitati u nekim medijima, a i na web stranici HDZ BiH da će u ponedjeljak predsjednica HSS- NHi potpisati sporazum s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem. I ja sam je telefonski nazvao i pitao, je li to točno. Ona je rekla da jeste, bezi ikakvog komentara. Budući je taj čin suprotan odluci Predsjedništva naše stranke, zatražit će se njezina smjena, izjavio je Zubak za BHT.

Podsjetimo, ured za informiranje HDZ BiH danas je priopćio kako će predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednica HSS-NHI-ja Ljiljana Lovrić potpisat  sutra u Mostaru  strateški sporazum o suradnji.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, svečano potpisivanje upriličit će se u mostarskom hotelu "Ero" s početkom u 10, 30 sati, a nakon potpisivanja sporazuma  održat će se konferencija za novinare.

Predsjedništvo HSS- NHI ranije je donijelo odluku kako će ova stranka samostalno sudelovati na izborima u, kako je rečeno, "koaliciji s narodom".


Već duže vrijeme u medijima se špekuliralo kako je predsjednica HSS- NHI, Ljiljana Lovrić inače, još uvijek zaposlena kako tajnica, zamjenika ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose s inozemstvom Vilima Primorca, " Čovićeva marioneta".

Premda je u svojim izjavama, nakon stupanja na dužnost to demantirala, njezini stavovi, posebice o pregovorima o zajedničkom kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva, kada je podržavala stav HDZ BiH, da  kandidat te stranke treba biti zajednički kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva, otkrivale su njezinu naklonjenost politici HDZ BiH.

Već duže vremena Lovrićeva se nije pojavljivala u javnsoti, ali jeste predsjednik Glavnog odbora HSS- NHI, Krešimir Zubak koji je, kritizirajući najavu sporazuma Čovića s Dodikom, očito, želio napraviti odmak HSS- NHI, od politike HDZ BiH.

No tim je istupima istovremeno potvrdio kako unutar HSS- NHI postoje dvije struje, jedna koju predvodi Zubak i druga koju predvodi Lovrić. Koja će od tih struja prevladati  znat će se prilikom glasovanja o smijeni Ljiljane Lovrić, koju je Zubak najavio.


Nema komentara

Anketa

Ustavi