RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

ZUBAK NIJE DOVOLJNO ŠTETE NAPRAVIO? Za NHI-ovce Lovrićeva više nije predsjednica

Napisano 12.06.2010. 01:56

Ilegalni glavni odbor HSS-NHI-ja pod Tomljenovićevom palicom sastavljen većinom od Lovrićkinih protivnika te danas friško imenovanih članova odbora, uglavnom dovezenih iz Novog Travnika, kako bi se postigla natpolovoična većina od 31 člana , mimo Statua stranke i mimo znanja većine članova glavnog odbora izvršio je pravno nasilje nad Statutom HSS-NHI-a i  prema željama nalogodavaca smjenio Lovrić s funkcije predsjednice...

Članovi glavnog odbora za koje se znalo da su naklonjeni Lovrićki nisu ni pozvani da sudjeluju u glasovanju. Neki od njih su čak i spriječeni da fizički dođu i podrže Lovrić. (Znakovito je da jednoj članici glavnog odbora iz Uskoplja šefica iz HDZ1990 nije dozvolila odlazak u Kiseljak na glasavnje)

Sam \\\"trijumfalni\\\" igrokaz Zubakovih pučista kojima je eto sudbina namjenila ulogu i osnivača i  gasitelja HSS-NHI-a trebalo je snimati. Dok je Ante Čolak držao povijesni govor  o paralelama između Miloševićeve i Čovićeve politike, Mislav Sučić sve to potvrđivao i govorio o svojim volovima, Tomljanović, koji je prije par dana šokirao RH diplomaciju šovinističkim izjavama o Lovrićevoj došaptavao je nešto Zubaku a ovaj je na telefonu objašnjavao Boži, Zvonki i novinarima FTV-a kako je sve pod kontrolom.

HSS-NHI se nastojalo danas vratiti kući. U nebitnost  u kojoj tu stranku zamišljaju Čolak i Zubak.

Iako se cijela stvar nastoji prikazati kao politički obračun zapravo je pozadina u tome da su nezadovoljnici postali svjesni činjenice kao se neće naći na HSS-ovim, listama ukoliko ih Lovrićeva bude sastavljala. Politička karijera i lagodan život došao je u pitanje. Pa onda niti smjena šefice mimo Sabora stranke ne predstavlja problem.- Pitanje je samo hoće li se pravno nasilje napraviti i nad Centralnom izbornom komisijom koja bi Zubakov i poliitčki i pravni puč sada morala nekako usvojiti.

Prema našim informacijama slijedi bitka Lovrićeve i Zubakovih za vlasništvo nad HSS-om i pravom na sastavljanje listi. Zubak ukoliko se želi domoći tog prava morat će dokazati da danas nije prekršio Statut a niti kodeks vlastite struke  te da su članovi na današnjem glavnom odboru bili oni koji to doista trebaju biti.

Lovrić i njene pristalice najvjerojatnije će izbaciti NHI-ovce iz stranke i nastaviti s vođenjem zacrtane politike HSS-a koji se konačno uspio nametnuti kao prohrvatski osviještena stranka.

Zbog čega već snosi posljedice.

Inače do izbora novog predsjednika ovog pučističkog Zubakovog HSS-NHI-ja ovu današnju novoosnovanu stranku će voditi zamjenik predsjednika Ante Čolak.

Pečat pravog HSS-a  je kod Lovrićke. Uz nju je i većina članova. Uz Zubaka je s druge strane bošnjačka medijska mašinerija , Koalicija za Poticaje i najveći kockar livanjskoga kraja Ante Čolak, kojem bi trebalo jedno psihološko vještačenje budući da  tvrdi kako mu prijete obitelji. Kao da je srušio nekakvog diktatora a ne stranačku kolegicu.

Igra se nastavlja...

 

Poskok.info I  hercegbosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi