RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zvonko Milas u Jajcu: Sve naše aktivnosti i programi imaju jasan cilj – poboljšanje života Hrvata u BiH

Napisano 23.10.2017. 23:08

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas održao je u ponedjeljak sastanak s predsjedavajućim Općinskog vijeća Jajce Ivom Šimunovićem, predsjednikom Udruge „13. rujan“ Darkom Samardžićem i predsjednikom Udruge jajačkih Hrvata u Zagrebu Antom Brtanom.

Šimunović je predstavio aktualno stanje te probleme i izazove s kojima se svakodnevno susreću Hrvati na području općine Jajce, navodeći kako su trenutno gorući problem nezaposlenost i iseljavanje, prenosi Fena.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Šimunović predstavio je i gospodarske potencijale koje općina Jajce nudi te podsjetio da su tijekom Domovinskog rata svi Hrvati prognani s područja te općine, a da su cijela infrastruktura i stambeni objekti bili devastirani i uništeni.

Cjelokupnu obnovu, kako je istaknuto, nakon oslobađanja Jajca, Hrvati su realizirali većinom vlastitim sredstvima.

Državni tajnik Milas naglasio je kako je unapređenje položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini prioritet rada Vlade Republike Hrvatske.

- Svjesni smo svih problema koji postoje, no tu je i potencijal za razvoj koji općina Jajce te Hrvati u tom dijelu BiH imaju. Na nama je, da partnerski i u suradnji, osiguramo platformu za realizaciju uspješnih ideja koje će rezultirati održivim ostankom i opstankom Hrvata u Jajcu – rekao je državni tajnik Milas te izrazio uvjerenje kako će današnji sastanak biti temelj za bolju suradnju Ureda i Hrvata jajačkog kraja.

"Sve naše aktivnosti i programi koje provodimo imaju jasan cilj – poboljšanje života naših ljudi u BiH. No osim konkretne potpore, važna poruka koju, kroz to i kroz svakodnevnu komunikaciju i posjete, šaljemo je – jedan smo narod. Tu smo za sve vaše potrebe, probleme, planove“ – rekao je Milas te još jedanput ponovio kako su povezivanje s Hrvatima u BiH, potpora povratku i ostanku te očuvanje jednakopravnosti strateški interes Republike Hrvatske", priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.


Nema komentara

Anketa

Ustavi