RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Aluminij: Norvežani žele ulagati u izgradnju industrijskoga parka?

Napisano 21.03.2011. 04:59

Uprava Aluminija d.d. Mostar ugostila nj.e. veleposlanika Kraljevine Norveške

Njegova ekscelencija, veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH Jan Braathu i glavni ravnatelj Gospodarske komore Švedske i Norveške u BiH Slobodan Nešković, u pratnji člana Nadzornoga vijeća Aluminija prof. dr. Vjekoslava Domljana, posjetili su Aluminij, kako bi se upoznali s mogućnostima norveških ulaganja u izgradnju industrijskoga parka u krugu naše tvornice, što je izvornom zamisli prof. Domljana.
- Proizvodnja i prerada aluminija prvom su i najstarijom granom industrijskoga razvitka Norveške, ali smo danas suočeni s drastičnim porastom troškova proizvodnje, s obzirom na rast cijene struje i drugih sirovina, te strateški tražimo mogućnosti izgradnje poslovnih odnosa u drugim zemljama. BiH nam je zanimljiva iz razloga što je Aluminij d.d. Mostar lokomotivom razvitka ovoga podneblja, može biti i pokretačkom snagom razvitka cjelokupne regije, a strateške su prednosti u tomu što već imate razvijene i tehnologiju i znanje – kazao je nj.e. veleposlanik Braathu, upoznavši se s činjenicom da proizvodimo najkvalitetniji aluminij u svijetu, u potpuno osuvremenjenom proizvodnom procesu, te da godinama surađujemo s nizom zvučnih svjetskih gospodarskih divova.
Direktor Aluminija Ivo Bradvica koji je, zajedno s izvršnim direktorima Željkom Borasom i Mladenom Galićem, primio goste u Upravnoj zgradi Društva, naglasio je kako Aluminij svoj posao i postojanje promatra dugoročno te su i naši strateški planovi okrenuti budućnosti, a zamisao o industrijskomu parku itekako podržavamo. Direktor je upoznao goste s trenutačnim stanjem, postupnim izlaskom Aluminija iz krize, započetim razvojnim projektima plinofikacije dijela pogona, stanjem s privatizacijskim procesom i sa strateškim planom za izgradnju nove elektrolize, za što tražimo pouzdane i stabilne partnere.

Darko Juka, Odnosi s javnošću, Aluminij Mostar


Nema komentara

Anketa

Ustavi