RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uspostava poslovno-tehničke suradnje u razvojnim projektima

Napisano 01.04.2011. 10:37

Bihać - Načelnik Bihaća i načelnici općina iz Hrvatske

Uspostava poslovno-tehničke suradnje u razvojnim projektima

Projekti mogu donijeti višestruku korist i za Bihać, ali i općine iz RH, s ciljem kvalitetnijeg ocjenjivanja postojećih razvojnih potencijala

Da se prekogranična suradnja BiH s Republikom Hrvatskom uspješno nastavlja, potvrđuje najsvježiji primjer iz općine Bihać čiji je načelnik Albin Muslić s načelnicima općina Lovinac, Gračac, Donji Lapac i Udbina potpisao memorandum o razumijevanju i uspostavi poslovno-tehničke suradnje na provedbi razvojnih projekata.

Višestruka korist

Općinski načelnik Albin Muslić ovom je prilikom istaknuo kako je posebno sretan zbog projekata koji mogu donijeti višestruku korist i za Bihać i općine iz susjedne Republike Hrvatske, s ciljem kvalitetnijeg ocjenjivanja postojećih razvojnih potencijala, kao i generalne opredijeljenosti za intenziviranjem društveno-ekonomskog razvoja na regionalnoj razini. Načelnici iz Republike Hrvatske naglasili su kako im je i te kako važna povezanost s BiH preko Bihaća, te će se u skorijoj budućnosti razmijeniti prijedlozi konkretnijih projekata, na  obostrano zadovoljstvo.

Inače, nositelji 13 projekata prekogranične suradnje između BiH i Hrvatske, koji će biti financirani s 3,6 milijuna eura iz sredstava Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) EU, potpisali su u Sarajevu ugovor o korištenju grant sredstava.

Bitan element

Na svečanoj konferenciji organiziranoj tim povodom, direktorica Direkcije za europske integracije (DEI) BiH Nevenka Savić je istaknula je da se značenje projekata prekogranične suradnje ne ogleda u njihovoj vrijednosti nego u jačanju prekogranične suradnje i razvoju kapaciteta lokalne administracije, što će biti značajno u provedbi budućih projekata na putu europskih integracija. Regionalna suradnja, pa time i projekt prekogranične suradnje predstavljaju i bitan element Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi