RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

BiH sporo izlazi iz recesije

Napisano 17.09.2010. 20:24

SARAJEVO, Guverner Središnje banke BiH Kemal Kozarić izjavio je da BiH još nije izašla iz krize, ali da se uočavaju znaci oporavka, te istakao da se nova vlast mora odlučnije angažirati na gospodarskim pitanjima, a manje se baviti politikom.

Govoreći na Menadžment forumu jugoistočne Europe na Bledu u Sloveniji, Kozarić je naglasio da je javna potrošnja u BiH, možda, najveća u regiji i da iznosi 47 posto bruto društvenog proizvoda - “što nitko ne može financirati”.

On je ponovio da je ove godine zbog krize bez posla ostalo 30 tisuća ljudi, da javni dug iznosi 2,6 milijardi eura, što BiH čini umjereno zaduženom zemljom, da BiH ima veliki pad izravnih stranih investicija (FDI) od 50 posto, te da doznake iz inozemstva, koje u BiH generiraju vrlo značajan dio BDP-a manje za 19,6 posto, prenosi “Dnevni avaz”. Od pozitivnih stvari, koje se događaju zadnjih godinu ipol u BiH, možemo istaknuti samo smanjenje deficita na podračunu roba u međunarodnoj razmjeni, tj. nešto povoljniju pokrivenost uvoza izvozom u 2009. i 2010. godini.


Nema komentara

Anketa

Ustavi