RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dospijeće na naplatu prvih komercijalnih zapisa emitiranih u BiH

Napisano 16.09.2010. 20:05

Prošloga tjedna na naplatu su dospjeli prvi komercijalni zapisi ikad napravljeni u BiH. Riječ je o emisiji komercijalnih zapisa emitenta Fis d.o.o. Vitez, koja je realizirana prošle godine od Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. i Hypo Alpe-Adria-Vrijednosnice d.o.o. Sarajevo kao depozitara i agenta u emisiji, priopćeno je iz Hypo Grupe. Komisija za vrijednosne papire FBiH svojim je rješenjem društvu FIS d.o.o. Vitez odobrila prvu emisiju komercijalnih zapisa u vrijednosti od milijun maraka koja je obavljena putem Sarajevske burze vrijednosnih papira.

Komercijalni zapisi su emitirani prije godinu dana po diskontnoj cijeni od 93,47 maraka, a ukupno je upisano 6.005 komercijalnih zapisa od strane 11 kupaca. Nominalna vrijednost po komercijalnom zapisu je stotinu maraka i na dan dospijeća isplaćena je na račune kupaca.

Ovom isplatom u ukupnom iznosu od 600.500 maraka, FIS d.o.o. Vitez pokazao je svoju financijsku snagu i kredibilitet na tržištu, a investitori su za godinu dana čuvanja ovih vrijednosnih papira ostvarili prinos od 7 posto, navodi se u priopćenju.

"Ovo je bila prva takva emisija u BiH, kojom je napravljen velik iskorak u razvoju tržišta kapitala i korporativnog upravljanja te doprineseno povećanju kvalitete tržišnog materijala i likvidnosti. Stručnom podrškom, Hypo Grupa u BiH je kao ovlašteni voditelj projekta potvrdila lidersko mjesto u investicijskom bankarstvu, te orijentiranost ka razvoju tržišta kapitala", istaknulo je zamjenik direktora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mirzet Ribić.

(Fena)


Nema komentara

Anketa

Ustavi