RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Busovljak uništio malinjak od dva dunuma

Napisano 24.08.2018. 23:25

Malinar Nedeljko Jurešić iz Busovače uslijed teške situacije u Bosni i Hercegovini u oblasti malinarstva odlučio se na krajnje žalostan i očajnički potez – uništiti cjelokupan zasad maline od dva dunuma. Njegov malinjak nalazio se uz obiteljsku kuću, a predstavljao je vrlo bitan izvor prihoda za njega i njegovu obitelj.

“Nekada smo uzimali godišnji da odemo na more, a danas da uništimo ono za što smo se veselili i radili od jutra do mraka”, napisao je Nedjeljko na svom Facebook profilu i u jednoj rečenici opisao doista velik problem bh. poljoprivrede, piše Grad-Busovaca.com.

U izjavi za portal grad-busovaca.com kazao je da se o malinarima nitko ne brine i da nitko od nadležnih nije dao neku nadu.

“Jednostavno, ne vidim drugo rješenje osim uništavanja, bojeći se da će iduća godina biti još gora. Danas sam uništio dio malinjaka, a sutra ću ostatak budući da ne želim uništavati već dosjele plodove koje rodbina i susjedi besplatno beru”, dodao je Nedjeljko.

Podsjećamo, posljednjih mjeseci u Bosni i Hercegovini mnogi malinari protestima pokazuju svoje nezadovoljstvo niskom cijenom otkupa, neki uništavaju i dio uroda malina, a neki, poput Nedjeljka, uništavaju kompletne plantaže nagovještavajući katastrofalnu sudbinu ove perspektivne poljoprivredne grane u našoj državi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi