RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hercegovci odlično zarađuju iznajmljujući vile s bazenima

Napisano 27.08.2018. 23:37

Hercegovina je već godinama privlačna stranim turistima, a među njima je sve više onih s dubljim džepom koji žele privatnost, komfor i kvaliteta. Stoga ne čudi što u posljednje vrijeme, pogotovo u Mostaru i okolici, poput Blagaja i Bune, cvjeta iznajmljivanje vila za odmor s bazenom, piše Dnevni avaz.

Tako je, uz porast standardnih smještajnih kapaciteta, soba i apartmana, sve više i onih koji se okreću izgradnji vila ili uz postojeće objekte nadograđuju bazene, ali i druge sadržaje poput igrališta, sauna, dječjih tobogana.

- Sve je više stranih gostiju ili turista treće generacije, kako ih zovemo, koji žele upoznati područje na kojem borave, a faktor privlačnosti za mnoge su upravo kuće s bazenom. Takvi objekti pružaju gostima potpunu intimu i privatnost, ali i sjajne mogućnosti za aktivan odmor. Zato je sve više takvih kuća koje se rentaju - kaže Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNŽ.

Dok jedni odmor isključivo provode u takvim objektima, gdje uživaju u miru i tišini, drugi, govori Temim, koriste i blizinu Mostara i okolice za odlazak do Međugorja, Kravice, Počitelja, ali i Hrvatskog primorja.

Trend izgradnje kuća s bazenom ili rekonstrukcija starih kamenih objekata, kako napominje Temim, u Hercegovini je preslikana iz Istre, a oni su to kopirali iz Toskane, piše Dnevni avaz.

 

200 eura po danu

Cijene iznajmljivanja ovise o brojnim faktorima - lokaciji, opremljenosti, površini prostora, okućnici koja je na raspolaganju gostima... Rezervacije su putem interneta, a neke vile u Blagaju iznajmljuju se i za 200 eura dnevno.

Raduje nas da je taj trend zahvatio i naše područje, ali tu posla ima i za druge instance, jer veliki broj tih objekata nije registriran i prijavljen, kaže Temim.


Nema komentara

Anketa

Ustavi