RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Četiri nagrade za vinariju Hercegovina Produkt

Napisano 10.06.2016. 09:09

Na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards (DWWA) ocjenjivanju u Londonu vinarija Hercegovina Produkt osvojila je čak četiri nagrade, među kojima je najznačajnija srebrena medalja za žilavku ''Zlatna dolina 2015''.

Decanter World Wine Awards je najprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje koje se svake godine u organizaciji čuvenog magazina Decanter održava u Londonu. Karakterizira ga rigorozno suđenje i strog proces ocjenjivanja vina, prenosi Fena.

- Naši standardi su visoki, pa su i naša očekivanja. Mi nagrađujemo samo vina u koje potrošači mogu imati najveće povjerenje - kazao je predsjednik DWWA Steven Spurrier, priopćeno je iz Udruženja kuhara u BiH.

Ove godine 244 najbolja svjetska suca ocjenjivala su 16.000 visokokvalitetnih vina iz cijeloga svijeta. U izrazito jakoj svjetskoj konkurenciji ovog prestižnog natjecanja vinarija Hercegovina Produkt ima čak četiri nagrađena vina, što je još jedan dokaz da Hercegovina ima vina koja se sa kvalitetom mogu nositi s najkvalitetnijim vinima svijeta.

Vrhunsko bijelo suho vino žilavka "Zlatna dolina 2015“ koje potječe s izdvojenih položaja u mostarskom vinogorju nagrađeno je sa srebrenom medaljom s čak 90 osvojenih bodova, što je jedan od najvećih uspjeha hercegovačkog vinarstva na navedenom ocjenjivanju.

Vrhunska vina „Charisma žilavka 2015“(89 bodova) i „Blatina Zlatna dolina 2012“(86 bodova) vinarije Hercegovina Produkt osvojila su brončanu medalju, a vino „Charisma Blatina 2014“ (85 bodova) dobilo je preporuku te također postiglo izrazito velik uspjeh na ovom prestižnom natjecanju u jako velikoj konkurenciji.

Ove nagrade su samo još jedna u nizu potvrda vrhunske kvalitete vina vinarije Hercegovina Produkt koja se suvremenom proizvodnjom počinje baviti 1995. godine. Kapaciteti su kroz godine rasli i trenutno su 30.000 hl ( proizvodnja vina i voćnih rakija).

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi