RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Danas počinje gradnja plinovoda Zenica - Travnik

Napisano 24.01.2012. 11:16

Projekti - Nakon potpisivanja ugovora vrijednog 40 milijuna KM
 
Danas počinje gradnja plinovoda Zenica - Travnik

Radovi će, prema najavama, trajati 12 mjeseci

„BH-Gas“ Sarajevo i konzorcij „Monter - Strojarske montaže“ Zagreb i GP „Put“ Sarajevo jučer su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine potpisali ugovor za gradnju plinovoda Zenica - Travnik.
Adnan Kreso, v. d. direktora „BH-Gasa“, istakao je da radovi počinju već danas i da će trajati 12 mjeseci te da je riječ o plinovodu dužine 40 kilometara koji će omogućiti plinofikaciju četiri općine u SBŽ - Busovača, Vitez, Novi Travnik i Travnik, javlja Fena.
Kreso je kazao da će biti osigurano i snabdijevanje alternativnim gorivom za industriju, središnji sustav zagrijavanja i domaćinstva u tim općinama, odnosno gradovima.
 
Uz gradnju plinovoda prvi put se polažu i cijevi za optički kabl za potrebe „BH Telecoma“. Ukupna vrijednost gradnje plinovoda je oko 40 milijuna KM.
Ovim projektom „BH-Gas“ nastavlja s realizacijom planiranih projekata razvoja plinske mreže u BiH, što će u konačnici doprinijeti priključenju BiH u regionalne i evropske plinske koridore.
Ceremoniji potpisivanja ugovora, uz poslovne partnere „BH-Gasa“, nazočili su i predstavnici Federalne vlade te Parlamenta FBiH.
 
Šansa za druge bh. kompanije

Predsjednik Uprave „Monter - Strojarske montaže“ Nevenko Meštrović rekao je da će, osim GP „Put“, koji s tom kompanijom čini konzorcij, u gradnju plinovoda, biti uključene i druge bh. kompanije iz građevinske operative i strojarsko-montažerskih radova.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi