RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Usvojen općinski proračun za 2012. od 2,835.000 maraka

Napisano 14.01.2012. 11:06

Domaljevac - Uspješan rad Općinskog vijeća

Usvojen općinski proračun za 2012. od 2,835.000 maraka

Proračun općine Domaljevac/Šamac nije usvojen jednoglasno, ali je veći od prošlogodišnjeg za 85 tisuća maraka

U protekloj godini održano je 8 sjednica općinskog vijeća Domaljevac-Šamac, od toga 6 redovitih i po jedna tematska i svečana.

Veliki uspjeh

Realizacija programa rada, po riječima  predsjednika vijeća Branimira Mijića, kreće se između 80 i 90 posto, a što se tiče suradnje s medijima, ona je vrlo korektna i značajna. Rad Općinskog vijeća Mijić je ocijenio uspješnim, a on se ogleda u vrlo dobroj suradnji OV i načelnika općine.
- Smatram da je osnova uspjeha dobra suradnja i provedivost svih odluka propisanih zakonom i aktualnim statutom. Općinsko vijeće broji 11 vijećnika u sazivu koji je konstituiran 26. studenog 2008.godine. U vijeću je na početku djelovalo 5 političkih stranaka, HDZ 1990. je imao 5 vijećnika, HDZ BiH 3 i s po jednim vijećnikom su bili HSS, HSP i NSRZB. Sve ovo ističem zato što je rad vijeća bio izuzetno dinamičan i u dva bloka donosili smo proračune i sve ostale akte, a opći boljitak građana bio je podržan od svih, rekao je Branimir Mijić i naglasio: - Možda program rada vijeća nije u potpunosti realiziran, ali naša općina jedina je u Posavskoj županiji usvojila proračun u tekućoj godini u iznosu 2,835.000 KM. Iako proračun nije usvojen jednoglasno, on je veći od prošlogodišnjeg za 85 tisuća KM i to je ipak veliki uspjeh za nas.

Javne rasprave

O tome koliko su sami korisnici sudjelovali u kreiranju i koliko su imali utjecaja u donošenju važnog financijskog dokumenta, Mijić je istaknuo da su po mjesnim zajednicama održane javne rasprave i traženo je mišljenje svih korisnika proračuna. Također, građani su imali prigodu diskutirati o ovoj temi s općinskim načelnikom koji je bio svakodnevno na raspolaganju, a, također, na svakoj sjednici redovito su nazočni pojedini građani u onoj mjeri koliko im dopušta prostor u dvorani za sjednice.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi