RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hercegovina s Istrom traži novac

Napisano 13.05.2010. 03:22

MOSTAR - Istarska i Hercegovačko-neretvanska županija zajednički su za pristupne fondove EU kandidirale nekoliko projekata koji bi uskoro trebali biti realizirani putem Jadranske euroregije, istaknuli su u srijedu nakon susreta u Mostaru istarski župan Ivan Jakovčić i predsjednik vlade HNŽ-a Srećko Boras.

- Stručnjaci iz raznih resora naše županije već aktivno sudjeluju u nekim projektima čiju realizaciju očekujemo uskoro, a jedan od njih je i zračna luka u Mostaru, rekao je Boras novinarima nakon susreta, prenosi Hina.

Dodao je da se koristeći potencijale dviju županija može ostvariti suradnja u brojnim područjima.

Istarski župan Jakovčić, koji je i predsjednik Jadranske euroregije, ocijenio je da su gospodarstva Hercegovine i Istre slično orijentirana naglasivši potencijale u proizvodnji vina.

Boras i Jakovčić razmotrili su mogućnosti za organiziranje sastanka izvršnog odbora Jadranske euroregije u Mostaru u lipnju. Razgovarali su i o sudjelovanju Hercegovačko-neretvanske županije na međunarodnoj konferenciji Asocijacije vinskih regija Europe AREV, koja će se održati u Poreču 28. svibnja.


bitno.ba|poskok.info|HB.org

Nema komentara

Anketa

Ustavi