RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sastanak u Mostaru sa delegacijom iz njemačke pokrajine Baden-Württemberg

Napisano 11.05.2010. 14:46

Delegacija njemačke pokrajine Baden-Württemberg jučer je boravila u Mostaru, gdje je održala sastanak sa federalnim ministrom razvoja, poduzetništva i obrta Velimirom Kunićem, gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i premijerom Hercegovačko-neretvanske županije Srećkom Borasom.
Državni tajnik ministarstva gospodarstva Baden-Württemberga Richard Drautch najavio je da će u Mostaru biti održan okrugli stol, na kojem će predstavnici Vlade ove njemačke pokrajine i njemačkih tvrtki razgovarati o konkretnim projektima i mogućnostima zajedničke suradnje.
"Želimo unaprjeđivati odnose i nastupati sa europskim projektima kao partneri sa BiH. Budućnost Europe je da budemo svi zajedno, odnosno da se i ova regija priključi Europi, na čemu ćemo zajednički raditi", istakao je Drautch.
Ministar Kunić je pojasnio da je na sastanku razgovarano o zajedničkim projektima za period od 2010. do 2012. godine, te institucionalnoj podršci malom i srednjem poduzetništvu, ali i o konkretnoj suradnji malih i srednjih poduzeća ove njemačke pokrajine sa poduzećima u BiH.
Premijer Boras je kazao da je posjet konkretizacija prošlogodišnjeg posjeta parlamentarne delegacije ove njemačke pokrajine Gradu Mostaru. Gradonačelnik Bešlić je najavio da će u narednih mjesec dana biti napravljen katalog gospodarskih društava koja su zainteresirana za ostvarivanje suradnje sa tvrtkama iz Njemačke.
"Uslijedit će i okrugli stol koji bi se mogao održati za oko šest mjeseci. Također, planiramo predstaviti regiju i
državu na najvećem sajmu gospodarstva u Stutgartu", kazao je Bešlić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi