RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

  • Ukupno registriranih korisnika: 7466
  • Ukupno članaka: 22649
  • Ukupno komentara: 2088
  • Posljednji unos: Pred BiH period poplava i suša
  • Zadnja promjena: 23.03.2018. 23:26

Industrija vina u BiH može biti konkurentna na međunarodnim tržištima

Napisano 25.06.2016. 16:57

Industrija vina u Bosni i Hercegovini može biti konkurentna na međunarodnim tržištima, no potrebno je poštivanje standarda i modernih tehnologija proizvodnje kako bi se iskoristio potencijal lokalnih vinovih loza, kazao je, uz ostalo, talijanski veleposlanik u BiH Ruggera Corriasa.

"Industrija vina u Bosni i Hercegovini može biti konkurentna na međunarodnim tržištima. Potrebno je poštivanje standarda i modernih tehnologija proizvodnje kako bi se  iskoristio potencijal lokalnih vinovih loza. Italija, svjetski lider vina – sektor koji u našoj državi vrijedi 14 milijardi eura te više od 5 milijardi eura izvoza – na raspolaganju je da pomogne Bosni i Hercegovini sa svojim tehnologijama, ekspertima i uređajima", naglasio je veleposlanik Corriasa, tijekom otvaranja seminara "Moderne tehnologije u proizvodnji vina i marketing vina", koji je organizirala ICE-Agencija za promociju u inozemstvu  i internacionalizaciju talijanskih poduzeća i Veleposlanstva Italije, održanog u srijedu u Međugorju u Etno selu Herceg.

Seminaru su nazočili direktor ICE-Agencije Sarajevo Massimo Sessa, Krešimir Miličević iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije i Grgo Vasilj, predsjednik Udruge vinogradara i vinara Hercegovine.

 Seminar je omogućio uspoređivanje načina proizvodnje i marketinga vina, s posebnim akcentom na najmodernije tehnologije koje se koriste u Italiji i na njihovu primjenu na tradicionalne hercegovačke vinove loze, žilavku i blatinu.

Kao gosti predavači na seminaru su sudjelovali  talijanska enologinja Barbara Tamburini i bh. ekspert Tihomir Prusina.


Nema komentara

Anketa

Ustavi