RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Počeo otkup smilja po cijeni od 3 KM

Napisano 24.06.2016. 15:48

Ovih dana počeo je otkup smilja u Hercegovini. Iako su mnogi proizvođači mislili da su priče o otkupnoj cijeni smilja od 3 KM samo medijske špekulacije, ovih dana pokazalo se da je ta otkupna cijena ipak istinita. Potvrdili su to najveći otkupljivači na području Hercegovine, tvrtka Roing iz Ljubuškoga, koji su izjavili da je cijena od 3 KM jučer dogovorena na sastanku otkupljivača smilja u Mostaru, piše Grude-online.info.

Prinos smilja ove je godine dosta dobar, ali je zato kvaliteta smilja nešto lošija, za razliku od prethodnih godina, a to je jedan od razloga ovakvom padu cijene.

Po ovoj cijeni već je započeo otkup smilja i u grudskoj firmi „Kadulja“ koja godinama  vrši otkup ljekovitoga bilja na ovim područjima.

Suvlasnik firme „Kadulja“, Mate Vrdoljak, rekao nam je da njihova firma otkup vrši na plantažama proizvođača, da ga oni osobno odvoze i da novce isplaćuju odmah.

Svjedoci smo raznih napisa po internetskim forumima kako cijena od 3 KM nije isplativa, no mnogi proizvođači tvrde da su radili kalkulacije na 2.5 KM te su i s ovom cijenom zadovoljni.

Po medijima su se oglašavali razni pojedinci i udruge koji se protive drastičnom padu otkupne cijene smilja i koji su bili voljni svoje zasade uništiti ukoliko cijena od 3 KM bude konačna. Tako su i branitelji prošli tjedan pozvali proizvođače da ne daju svoje smilje u bescjenje jer je njegova stvarna cijena oko 5 KM.

Priče kako postoje otkupljivači koji plaćaju i više od 5 KM po kilogramu smilja za sada su se pokazale neutemeljenima. Ako netko ima kontakte od otkupljivača koji plaćaju veću cijenu neka nas kontaktiraju kako bi pomogli i njima i proizvođačima, pišu Grude-online.info.


Nema komentara

Anketa

Ustavi