RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izabrano novo rukovodstvo Gospodarske komore FBiH

Napisano 01.10.2018. 23:34

Održana je konstituirajuća i izborna sjednica Skupštine Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine za mandatni period 2018-2022. godina, priopćenp je iz te komore.

Za predsjednika i potpredsjednika Komore ponovno su izabrani Marko Šantić i Mirsad Jašarspahić.

Za predsjednika Skupštine u navedenom mandatu izabran je Bajazit Jašarević iz Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH, a za potpredsjednicu Ivana Vujević iz firme GUMA M d.o.o. Mostar.

Predsjednik Upravnog odbora je Mirsad Zaimović iz BH Telecoma d.d. Sarajevo, a potpredsjednik Dario Jerković, Economic d.o.o. Vitez

Za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana je Mia Glamuzina, Natura-Pharm d.o.o. Široki Brijeg, dok je potpredsjednik Zaim Buljubašić iz BH Telecoma d.d. Sarajevo, Direkcije Tuzla.

U ime, premijera FBiH Fadila Novalića i u svoje ime, članove Skupštine pozdravio je federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić. Istakao je kako je rad Gospodarske komore FBiH u proteklom mandatnom periodu potvrdio svrsishodnost i potpuni smisao suradnje Komore i Vlade FBiH, sa zajedničkim ciljem da se stvori što je moguće bolji poslovni ambijenti.

Naglasio je kako je aktualna Vlada FBiH započela mnoge reformske procese što stvaraju pretpostavke za unaprijeđen poslovni ambijent, a posebno naglasio Zakon o poticanju malog gospodarstva i Zakon o poboljšanju poslovne infrastrukture kao dva važna propisa koja su sektoru malih poduzeća dodatan vjetar u leđa za kvalitetnije poslovanje i pretpostavka za kvalitetnije subvencioniranje.

Ministar Zukić čestitao je predsjedniku i potpredsjedniku Gospodarske komore za suradnju u periodu 2014 – 2018. godina te izrazio nadu da će dobra suradnja Vlade FBiH i Komore biti nastavljena i dodatno ojačana u narednom periodu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi