RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Orašje: Uz pomoć EU otvoreno je više od 30 radnih mjesta

Napisano 18.09.2018. 23:16

U Orašju je danas održana završena konferencija projekta „Partnerstvo za upošljavanje u Posavini“, kojeg financira Europska unija, čija je realizacija započela 19. lipnja prošle godine.

Projekt su proteklih 15 mjeseci zajednički provodili Udruženje za razvoj NERDA iz Tuzle s partnerima: Općina Orašje, Služba za zapošljavanje ŽP Orašje, Srednja strukovna škola Orašje, te firme Nexus, Skele comerc i Prima VIP. Projektni tim prezentirao je rezultate ostvarene u proteklih 15 mjeseci. Među realiziranim aktivnostima su provedba tri programa stručnog osposobljavanja za nezaposlene osobe, otvoreno je 30-tak radnih mjesta, a najmanje je 40 osposobljeno za rad na poslovima CNC operater, stolar i mesar. Pored toga  ojačano je partnerstvo lokalnih aktera na tržištu rada za kreiranje prilika za zapošljavanje, a izrađena je i Analiza tržišta rada Županije Posavske s preporukama za unaprjeđenje upisne politike. Firma Nexus je zaposlila svih pet osposobljenih CNC operatera, dva su stolara dobili radno mjesto u firmama Skele comerc i u Hidrogradnji dok je 10 osoba zaposleno u Prima VIP, od kojih je pet ostalo u radnom odnosu, kazala je Amra Jaganjac projekt menadžerica u Nerdi, prenosi Radio Orašje

Načelnik općine Orašje Stanko Vincetić je izrazio zadovoljstvo njegovom realizacijom. „Svi partneri na projektu su pokazali da možemo ostvariti kvalitetnu suradnju i zajedno doći do ostvarenja željenog  cilja. Nadam se da će biti još ovakvih projekata kojim bi riješili veliki problem nezaposlenosti, iseljavanja i kreiranja kvalitetnih radnih mjesta“, kazao je načelnik Vincetić. Ovaj je projekt je realiziran u sklopu Programa „Podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH”, kojeg provodi Međunarodna organizacija rada.     Njegova vrijednost je veća od 170 000 EUR od čega Europska unija financira blizu 154 000 eura, što je 89,94% od ukupne vrijednosti projekta, dok je doprinos Općine Orašje 9.200 EUR, a Službe za upošljavanje Županije Posavske 8.000 EUR.


Nema komentara

Anketa

Ustavi