RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Javni poziv Hercegbosanske županije za zapošljavanje

Napisano 10.05.2010. 15:05

Zavod za zapošljavanje Hercegbosanske županije uputio je Javni poziv poslodavcima za podnošenje zahtjeva za dobijanje sredstava iz Programa poticaja zapošljavanja, kojeg ta ustanova realizira u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje Federacije BiH.
Direktor Zavoda Ante Omazić je izjavio da je riječ o tri programa sufinanciranja zapošljavanja i to: za zapošljavanje osoba s invaliditetom i žena žrtava nasilja, zatim za zapošljavanje žena starijih od 30 godina bez obzira na stupanj obrazovanja i za zapošljavanje pripravnika do 30 godina sa visokom, višom i srednjom stručnom spremom.
Omazić je naveo da je programima predviđeno zapošljavanje ukupno 48 osoba, od čega 23 žene starije od 30 godina, 21 osoba s visokom, višom i srednjom stručnom spremom i četiri osobe s invaliditetom i žene žrtve nasilja.
Aplikacije se mogu podnijeti u roku od 30 dana općinskim službama za zapošljavanje u: Livnu, Tomislavgradu, Kupresu, Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru. Poslodavci u Hercegbosanskoj županiji koji su zbog gospodarske krize davali otkaze radnicima, ne mogu aplicirati za dobijanje poticajnih sredstava.


Nema komentara

Anketa

Ustavi