RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Još ništa od moderne ceste dolinom Lašve

Napisano 17.06.2010. 17:56

Iz Federalnog ministarstva komunikacije i prometa najavili su da će ubrzo raspisati koncesiju za izgradnju ove ceste, što bi bio prvi put da se ovim modelom financira gradnja modernih saobraćajnica u Federaciji BiH.

Čekalo se samo da Povjerenstvo  za koncesije da suglasnost za raspisivanje javnog poziva, a na osnovu Studije izvodljivosti koja joj je dostavljena prošlog mjeseca.
 
Stvari, međutim, neće ići tako brzo, s obzirom na to da je Povjerenstvo, umjesto davanja suglasnosti, zatražilo dopunu studije, jer je zaključilo da ona nije urađena sukladno Zakonu o koncesijama Federacije BiH, saznaje "Avaz".
 
Povjerenstvo  je prije nekoliko dana uputilo dopis Ministarstvu, u kojem je navedeno da je ugovor o izradi studije zaključen 12. veljače  2009. godine, ali da u to vrijeme nije bio poznat način financiranja  ovog projekta, jer je Federalna vlada tek 25. siječnja ove godine donijela Odluku o pristupanju dodjeli koncesije.
 
Zbog toga, kako je navedeno, studija nije dala ogovore na nekoliko bitnih pitanja za raspisivanje koncesije. Nije, na primjer, rečeno kolika bi se putarina naplaćivala niti donosi li projekt čistu dobit Federaciji. Povjerenstvo je zatražilo da bude utvrđena ekonomska isplativost i određen rok otplate uloženog novca kako bi se morao predvidjeti rok trajanja koncesionog ugovora.


Nema komentara

Anketa

Ustavi