RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Na štandu Udruge bosanskih Hrvata Prsten nalazi se i prvi hrvatski autobus Crobus

Napisano 29.03.2012. 11:51

Mostar - Posjet štandu

Na štandu Udruge bosanskih Hrvata Prsten nalazi se i prvi hrvatski autobus Crobus

Udruga bosanskih Hrvata „Prsten“ utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina bosanske Posavine i srednje Bosne. UBH „Prsten“ je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih Ijudi.

Na sajmu smo na Prstenovom štandu razgovarali s članicom Foruma mladih udruge Prsten Nikolinom Stančić, koja nam je objasnila bit udruge.
- U udruzi „Prsten“ djeluju normalni Ijudi koji imaju obvezu čuvati tradiciju, običaje i kulturu u BiH i tako održavati dobre odnose s matičnom zemljom. Ovdje na štandu smo okupili čak 4 tvrtke, a vrijedi istaknuti činjenicu da se upravo na Prstenovom štandu nalazi prvi hrvatski autobus Crobus.

Nikolina nam je rekla nešto i o djelovanju Foruma mladih.
- Forum mladih djeluje humanitarno, dijelimo stipendije svake godine, a imamo i projekt educiranja mladih o državnoj maturi u Hrvatskoj. što se tiče aktivnosti, Forum je najaktivniji u Zagrebu i Osijeku. Tu čak imamo i interne radionice za članove, a imamo i jednu aktivnu grupu koja je EU grupa. U njoj raspravljamo što nam donosi Europska unija i što od nje možemo iskoristiti.

Nikolina nam je još otkrila humanitarni karakter udruge Prsten i njenog Foruma mladih.
- Za blagdane svake godine imamo akciju darivanja djece. Ono što je najvažnije je zajedništvo Ijudi, a vrijednost je upravo u druženju i pomaganju.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi