RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zastupnica Katica Čerkez traži spašavanje giganta Vitezita koji je na pragu gašenja

Napisano 29.03.2012. 11:47

Zastupnica Katica Čerkez traži spašavanje giganta Vitezita koji je na pragu gašenja

Poduzeće koje ima velike potencijale i mogućnosti je pred slomom zbog loših poteza uprava i maćehinskog odnosa FBiH

Prijedlog Strategije razvoja namjenske industrije usvojen je na 12. sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Zastupnica Katica Čerkez koja je sudjelovala u raspravi se posebno osvrnula na tvrtku Vitezit koja je u teškom stanju.
Unatoč najavama kako je riječ o razvojnoj strategiji, ona je puna manjkavosti, bez jasne vizije i elemenata koji bi je činili održivom.

Promašena strategija

Zastupnica Čerkez je istaknula kako sama strategija ne donosi sadržajni popis gospodarskih subjekata iz ove oblasti kao niti jasnu viziju razvoja namjenske industrije. Navela je teško stanje u kojemu se nalazi Vitezit, tvornica čiji je 100% vlasnik Federacija koja zasad ne čini mnogo napora kako bi se omogućio kvalitetan rad ove tvrtke i omogućila egzistencija za 230 djelatnika.

Katastrofalni potezi

Čerkez je pozvala i osnivača FBiH za odgovornije uključivanje u rješavanje problema u ovoj tvrtki. Nedavno su radnici poslovnog sustava Vitezit svoje nezadovoljstvo blokadom proizvodnje, a napose višemjesečnom neisplatom plaća iskazali zabranom ulaska direktoru Zdravku Lovrinoviću. Problem je nastupio kada je po nalogu predsjednika Nadzornog odbora Vitezita Muhameda Rebihića nezakonito preusmjerio dva milijuna maraka za uvezivanje staža starim zaposlenicima čime je ova tvrtka gurnuta u probleme iz kojih nema izlaza. Prema tvrdnjama zaposlenih radnika, radni staž njje se mogao uvezati bivšim radnicima koji prema zakonu na to nemaju pravo. Radnici su pozvali direktora Lovrinovića i da ispuni obećanje kako će otići ako stanje u tvrtki bude loše.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi