RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Najavljeni novi investicijski projekti unatoč velikoj krizi

Napisano 02.06.2011. 09:35

Vitez - Predsjednik viteške Udruge poslodavaca Jozo Miškić otvorio Dane trgovine BiH

Najavljeni novi investicijski projekti unatoč velikoj krizi

■ Organizator manifestacije je Udruga poslodavaca Vitez, a generalni pokrovitelj je Općina
■ 809 milijuna KM gospodarski promet 2010. (veći za čak 12,9 posto 2010.)
■ 4.000 djelatnika ima uposlenih u Poslovnom centru
■ 60 gospodarstvenika ima objekte u centru

U nazočnosti brojnih poduzetnika, uzvanika i gostiju iz svih oblasti života i rada Viteza, Srednjobosanske županije i Federacije Bosne i Hercegovine, u Vitezu je u srijedu otvorena tradicionalna, jubilarna deseta manifestacija Dani trgovine Bosne i Hercegovine. Organizator manifestacije je Udruga poslodavaca Viteza, izvršni organizator je marketinška organizacija Inter 96 d.o.o, generalni pokrovitelj Općina Vitez, pokrovitelji su viteške tvrtke, a generalni sponzor Sparkasse Bank.

Komunikacija i prodaja

Prvog dana manifestacije ključni događaj svakako je bio predavanje prof. dr. Besima Spahića o temi "Komunikacijske vještine u prodajnim aktivnostima". Predavanje je izazvalo znatno zanimanje prisutnih, poglavito viteških gospodarstvenika, kojima je, još uvijek, trgovina glavna i najvažnija gospodarska djelatnost, premda je iz dana u dan sve više proizvodnih djelatnosti. Nakon predavanja razvila se i zanimljiva diskusija, postavljana su i zanimljiva pitanja, na koja je prof. Spahić spremno, konkretno i na zanimljiv način odgovarao.
Prije predavanja prof. dr. Spahića, okupljenim se prigodnim riječima dobrodošlice obratio Jozo Miškić, predsjednik Udruge poslodavaca Vitez i direktor tvrtke Bogner Edelstahl, a u ime generalnog pokrovitelja manifestacije, Općine Vitez načelnik Vlado Alilović.

Novi projekti

Načelnik Alilović je ovom prilikom, unatoč recesiji i teškim vremenima, najavio nove investicijske projekte u ovoj općini. Tijekom kasnog poslijepodneva u Franšiznom centru BiH, gdje je održano i predavanje dr. Spahića, održana je i promocija ponude i mogućnosti generalnog sponzora Dana trgovine Bosne i Hercegovine, Sparkasse banke. Ova manifestacija tradicionalno traje cijeli lipanj, a planirano je održavanje niza predavanja, tematskih konferencija vezanih uz gospodarstvo, kulturnih i sportskih priredbi, te mogućnosti kupovine najvećeg dijela ponude Poslovnog centra PC-96., po znatno sniženim cijenama, što će posebno obradovati građane iz cijele Bosne i Hercegovine. A već 4. i 5. lipnja u Vitezu će se održati konferencija za sportske trenere uz sudjelovanje istaknutih stručnjaka za ovu oblast iz BiH i iz Hrvatske, te nagradna igra - izvlačenje FlS-ovih nagrada kupcima i promocija FlS-ova FOOD-a.
- Trend rasta prometa, ali i zaposlenosti u Vitezu, nastavljen je i u prvom kvartalu ove godine, a malo je sredina u BiH koje se takvim pokazateljima mogu pohvaliti. Bilježimo i stalni rast proizvodnje u odnosu na našu primarnu djelatnost trgovinu, što je, također, vrlo bitan podatak, naglasio je uz ostalo Jozo Miškić.

Promet u viteškom gospodarstvu veći za čak 12,9 posto
■ I ove godine u okviru ove manifestacije nudimo bogat i sadržajan lipanj - mjesec Dana trgovine BiH. A mi gospodarstvenici, po izboru naših marketinških timova i marketinške organizacije Inter 96., uvjereni smo, obogatit ćemo se novim spoznajama na predavanju koje je pripremio komunikolog prof. dr. Besim Spahić, kazao je predsjednik Udruge poslodavaca Viteza te dodao: - Promet u prošloj godini bio je 809 milijuna maraka, što je za 12,9 posto više u odnosu na 2009. godinu.

Besim Spahić

Kako 'osvojiti' potencijalnoga poslovnog partnera

■ - Želim ukazati kako komunicirati s poslovnim partnerom, kako se ponašati, ukazati na vještinu argumentacije, uvjeravanja i prezentiranja ponude. Kako "osvojiti" sugovornika, potencijalnog poslovnog partnera, kako ostaviti što bolji dojam, kako zadržati već stečene dobre odnose. Ima se u ovoj oblasti što reći, što naučiti, a radujem se što su ovu temu i mene za predavača predložili ljudi iz marketinških timova velikih i poznatih viteških tvrtki, kazao je komunikolog, prof. dr. Besim Spahić

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi