RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nikšić traži kaznenu odgovornost

Napisano 22.04.2012. 10:27

Federalni premijer o propasti Konfekcije „Borac“

Nikšić traži kaznenu odgovornost

Dagoja: Narednog tjedna raskid privatizacijskog ugovora

Tijekom jučerašnje posjete Travniku, u prostorijama SDP-a upriličen je odvojeni susret federalnog premijera Nermina Nikšića i ministra Zukana Heleza s menadžmentom Konfekcije „Borac". Federalni dvojac na kraju razgovora postavio je konkretno pitanje generalnom direktoru Mustafi Dagoji.
- Ima li elemenata kaznene odgovornosti kod prethodnog menadžmenta kada je firma dovedena u ovakvo teško stanje - pitao je premijer Nikšić.

Generalni direktor Dagoja dao je potvrdan odgovor.
- Ako 15 godina iz mjeseca u mjesec proizvodite 200.000 maraka gubitka, naravno da ima odgovornosti. Ako još za glasove na izborima dajete radna mjesta pa imate 350 radnika viška, naravno da ima - kazao je Dagoja, navodeći da probleme u sanaciji tekstilnog giganta prave pojedini funkcionari na županijskoj razini, svi redom iz SDA.

Dagoja se posebno osvrnuo na težak položaj radnika zbog neisplaćenih plaća i kredita zbog kojih su pod pritiskom banaka, ali i zbog neriješenog zdravstvenog osiguranja. Tijekom jučerašnjeg sastanka on je obavijestio federalnog premijera da je počela proizvodnja u jednom dijelu Konfekcije „Borac“ te da bi ugovor o privatizaciji trebao biti raskinut narednog tjedna.

Premijer Nikšić jučer se sastao i s vlasnicima dvadesetak travničkih firmi u hotelu „Lipa". 

| Eni news | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi