RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Otkrivena višemilijunska carinska prevara: Lijanovići brazilsko meso prikazivali kao domaće

Napisano 04.04.2010. 03:22
lija

Mediji su na pragu razotkrivanja još jedne multimilijunske afere

Osim što se sumnja u carinske malverzacije, važnija je činjenica da su inspektori ustanovili da tvrtka Lijanovići na deklaracijama proizvoda lažno prikazuje porijeklo mesa, javila je Federalna televizija. U najkraćem - brazilsko a naše. Predstavnici svih relevantnih institucija za brigu o onome što jedemo zaključili da jedemo približno jednaku hranu kao i EU.

Ipak, u BiH je iz Brazila preko Crne Gore uvezeno goveđe meso namijenjeno za Rusku Federaciju - na deklaraciji piše da odgovara njihovim propisima. Preko te deklaracije stavljena je markica da je roba namijenjena za Kosovo, nema deklaracije na službenim jezicma u BiH da je roba namijenjena za BiH.

Za sada je misterija kako je fantomski uvoz iz Brazila dospio preko Crne Gore u BiH. Bez tragova o uvoznim deklaracijama, meso je dobilo i utovarno odobrenje od inspektora u Širokom Brijegu. Ono je u Velikoj Kladuši u pogonima tvrtke Farmko, vlasništvo tvrtke Lijanović, trebalo završiti u konzervama kao bh. proizvod.

Kako je osim obmane potrošača na pomolu još jedna multimilijunska carinska afera, o slučaju Lijanović, ali i drugim koji identično posluju, vjerojatno će se narednih dana više znati i iz Ureda za neizravno oporezivanje, ali i državne veterinarske službe. Prekršajna prijava je podnesena.


Nema komentara

Anketa

Ustavi