RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Poslodavci u Hrvatskoj krenuli u veliku potragu, planiraju zaposliti 100.000 ljudi

Napisano 13.03.2018. 23:18

Prema predviđanjima posrednika u zapošljavanju, od travnja do lipnja ove godine u Hrvatskoj će se otvoriti više od 100 tisuća radnih mjesta, i to ne samo u turizmu i građevinarstvu već i u proizvodnji i poljoprivredi. No, poslodavci se pitaju - tko će raditi jer kvalificirane radne snage nedostaje, a kvote za inozemne radnike i ove će godine biti tek vatrogasna mjera, prenosi HRT.

Poslodavci u Hrvatskoj krenuli su u veliku potragu za radnicima. Planiraju zaposliti 100.000 ljudi u drugom kvartalu ove godine, pokazalo je istraživanje. Samo 50.000 radnika traži se u turizmu. Dodaju kako se najviše traže radnici na recepciji, u restoranima, barovima, kuhinjama te sobarice i spremačice.

Osim turizma, zapošljavat će se i u građevinarstvu, a prema predviđanjima i u proizvodnji te poljoprivredi. Radnici se tako neće tražiti samo na moru nego i na istoku Hrvatske, pokazuje istraživanje.

Kako bi se izbjegao apsurd da na burzi imamo višak radnika, a na tržištu rada kronični nedostatak, morat ćemo napraviti radikalniji zaokret. Ili više novca iz europskih fondova uložiti u prekvalifikaciju radnika ili mijenjati imigracijsku politiku, upozoravaju stručnjaci.


Nema komentara

Anketa

Ustavi