RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Potpora općini u rješavanju cestovnih i drugih problema sa svih razina vlasti u BiH

Napisano 12.08.2010. 09:02

VITEZ JE PO MNOGO ČEMU OGLEDNI PRIMJER I UZOR USPJEŠNOSTI I NUKLEUS BUDUĆEGA RAZVOJA OVOGA KRAJA....

- Kao buduća članica Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, sve ću učiniti da se Vitezu, rješavanjem infrastrukturnih, prije svega cestovnih, ali i nekih drugih problema,  dadne puna potpora sa svih razina vlasti.

Naime, ova je općina po mnogo čemu ogledni primjer i uzor uspješnosti, a mogu reći i nukleus budućeg razvoja ovoga kraja, pa i cijele Bosne i Hercegovine, kazala je aktualna predsjednica Federacije BiH i kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskoga člana državnoga Predsjedništva Borjana Krišto za vrijeme cjelodnevnog posjeta srednjobosanskoj općini Vitez.

TRGOVAČKO SJEDIŠTE
Tijekom jučerašnjega dana Borjana Krišto, u pratnji predsjednika Općinskoga odbora HDZ-a BiH i uglednog viteškoga gospodarstvenika Franje Rajkovića, obišla je proizvodne pogone Economica, FlS-a i Kristala, gdje je iznimno toplo i srdačno dočekana.
- Radujem se što Vitez, uz to što je prepoznatljivo i uspješno trgovačko sjedište, ubrzano izrasta i u proizvodno. Tu su, vidjela sam i na licu mjesta se uvjerila, najsuvremenija proizvodna postrojenja u kojima na važnim i stručnim mjestima rade i žene.

S GOSPODARSTVENICIMA
To je još jedna potvrda da žene mogu uspješno obavljati sve poslove, na svim razinama stručnosti i obrazovanosti, kazala je Borjana Krišto.
S tridesetak uglednih viteških gospodarstvenika razgovarala je i o problemima koji su prepreka još bržem i uspješnijem razvoju ove općine i cijele središnje Bosne. Tijekom jučerašnjega dana, za vrijeme posjeta Vitezu, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto se sastala s nekolicinom gospodarstvenika pojedinačno, zanimala se za uvjete rada, prije svega žena, u proizvodnim pogonima, a posjetila je i gradilište novoga groblja u naselju Jardol, gdje je bilo i prvo sjedište župe Vitez. I gospodarstvenici i zaposlenici poduzeća koje je Borjana Krišto posjetila bili su zadovoljni susretom i razgovorima te njezin dolazak u Vitez i posjet smatraju uspješnim, a iznesena stajališta obećavajućima.

BORJANA KRIŠTO:
'DIVIM SE VITEŽANIMA I VITEZU NA USPJEHU U KRATKOM VREMENU'

- Mogu kazati da se divim Vitežanima i Vitezu, koji je u vrlo kratkom vremenu izrastao u jednu od najrazvijenijih općina u BiH, i koji je, osim u razvoju gospodarskog sektora, visoki stupanj dosegnuo i u međunacionalnim i međuvjerskim odnosima, iako je ovdje vođen
međusobni krvavi rat, kazala je Krišto.
Njezin domaćin Franjo Rajković, idejni tvorac Poslovnog centra PC-96 Vitez, kazao je: - U svemu, tijekom svih ovih poratnih godina, imali smo i punu potporu svih struktura vlasti, u kojima je participirao HDZ BiH. Stoga je i svaki uspjeh zapravo zajednički uspjeh. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi