RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pri kraju radovi na sustavu za osnježavanje staza

Napisano 12.12.2011. 09:53

Firma „Ozon“ ispunjava plan investicija na Vlašiću

Pri kraju radovi na sustavu za osnježavanje staza

■ Na Babanovcu izgrađena nova kaptaža za vodovod
■ Kupljen odgovarajući kamion za odvoz smeća iz turističkog naselja

Firma „Ozon“ iz Travnika privodi kraju radove na sustavu za vještačko osnježivanje središnje ski-staze Babanovac. Radovi koje izvode zaposlenici ove firme samo su dio projekata i investicija koji su započeti nakon što je „Ozon“ postao vlasnik firme Sportsko-rekreacioni centar „Vlašić“ (SRC “Vlašić“).

- Poštovan je plan investicija po kupoprodajnom ugovoru između Agencije za privatizaciju Srednjobosanske županije i firme. Izgrađena je nova kaptaža sa pumpnom stanicom za vodovod koji snabdijeva turističko naselje Babanovac na Vlašiću. Njegov kapacitet je 220 četvornih metara. U toku je postavljanje instalacija za vještačko osnježivanje središnje staze na Babanovcu u dužini od 1.200 metara. U te svrhe izgrađeno je i jezero, postavljene pumpne stanice. Kako bi se bolje organizirao odvoz smeća iz ovog turističkog naselja kupljen je odgovarajući kamion - kazali su nam u firmi „Ozon“.
Usporedo sa radovima na sustavu za vještačko osnježivanje izvršene su i pripreme za predstojeću zimsku sezonu, pa su staze očišćene.

Na proljeće prva sjedišnica

Nakon što je dobivena koncesija za izgradnju ski-lifta na lokalitetu Pavao-Ugar, koju je dodijelila Vlada SBŽ i županijsko Ministarstvo privrede kompletirani su i uvjeti za daljnji razvoj SRC „Vlašić“.
- Dobivanje koncesije za lokalitet Pavao-Ugar znači 13 kilometara novih staza na Vlašiću, postavljanje prve sjedišnice i produženje skijaške sezone jer je riječ o stazama koje su na većim nadmorskim visinama - pojašnjavaju u „Ozonu“.
Izgradnja staza i postavljanje sjedišnice na lokalitetu Pavao-Ugar planirani su za proljeće.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi