RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Projekt Help pomaže poljoprivrednike

Napisano 06.04.2012. 11:00

Projekt Help pomaže poljoprivrednike

Pomoć ce dobiti Kladanj, Konjic, Jablanica, Kakanj i Kiseljak

 
■ Do realiziranja projekta došlo je zbog dobre suradnje koju Help ima s navedenim općinama koje su sudionice projekta
■ Korisnik ovog projekta je sam dužan osigurati 15 posto sredstava

Njemačka humanitarna organizacija Help uložit će 550 tisuća eura u projekte poljoprivredne proizvodnje i obrta u pet bh. općina: Kakanj, Kladanj, Konjic, Jablanica i Kiseljak. Ugovor o potpori poljoprivredi i obrtu na području Kiseljaka potpisali su Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine i Timo Stegelmann, šef financija organizacije Help.

Najveći dio sredstava za ovaj projekt, 385.600 eura osigurala je njemačka vlada. Do realiziranja projekta došlo je zbog dobre suradnje koju Help ima s navedenim općinama. Konkretno, ranije uspješno realizirani projekti otvorili su vrata novom projektu potpore malim poljoprivrednim proizvođačima i obrtnicima. Ugovorom kojeg su potpisali Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak i Timo Stegelmann, šef financija u Helpu, 35 korisnika s područja Kiseljaka dobit će mogućnost prijave na natječaj za dodjelu nepovratnih sredstava za projekte u oblasti poljoprivrede i obrta.

Konkretno, korisnik u oblasti poljoprivredne proizvodnje dobit će 1.600, a obrtnik 1.800 eura. Projekt sufinanciraju općinske vlasti, a korisnik je sam dužan osigurati 15 posto sredstava, te imati registriranu poljoprivrednu proizvodnju ili obrt. Jedina obveza koju će imati prema donatorima je odraditi deset sati društveno-korisnog rada. Uz poljoprivrednike i obrtnike, Help će u pet općina: u Kiseljaku, Kladnju, Konjicu, Jablanici i Kladnju financirati i projekte certificiranja organske proizvodnje za po deset proizvođača u svakoj općini. Potpisnici Ugovora naglašavaju da će svaki euro biti podijeljen transparentno, a korisnici će se izabrati putem javnog natječaja.
 

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi