RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Najbolji bh. kuhar Igor Božić osvojio srebrnu medalju na međunarodnom natjecanju 'Biser mora'!

Napisano 02.04.2012. 22:55

Najbolji bh. kuhar Igor Božić osvojio srebrnu medalju na međunarodnom natjecanju 'Biser mora'!

Supetar na Braču i ove je godine od 28. ožujka do 1. travnja bio svjetskim gastronomskim središtem. Više od 250 najboljih kuhara iz Hrvatske, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Švicarske, Turske, Bugarske, Češke i Albanije u Supetru se natjecalo za prestižnu titulu najboljeg na sedmom Biseru mora, u organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER).

Ovo natjecanje je posebno zanimljivo iz razloga što je na njemu nastupio Igor Božić, šef kuhinje „Central" u Franšiznom centru BiH, inače najbolji bh. kuhar i član Udruge gastronoma BiH „Gastro kutak".

Igor je i ovoga puta briljirao te osvojio odlično drugo mjesto i srebrnu medalju, u kategoriji „Jelo od piletine".

„U iznimno jakoj konkurenciji prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom. Posebno me raduje novo prijateljstvo s vrhunskim top master šefom, Thomasom Guglerom, koji je master šef za 2.500 šefova kuhinja u Saudijskoj Arabiji i osobni kraljev kuhar, posljednjih desetak godina.
Vremena za odmor nema, jer slijede pripreme za novo međunarodno natjecanje koje bi trebalo biti održano u studenom ove godine. Iskoristit ću priliku i posebno se zahvaliti generalnom direktoru Economica Franji Rajkoviću i Udruženju gastronoma BiH na pruženoj potpori", izjavio je Igor Božić.

Kako smo doznali, uz to što je bio fasciniran Igorovim kulinarskim umijećem i spravljenim jelom, Thomasa A. Guglera je oduševila i rakija obitelji Rajković, koju mu je Igor poklonio.

| Vitez-info | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi