RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

RAMLJAK U SARAJEVU: Usmjerit ću se na poslovanje Agrokora u BiH

Napisano 23.06.2017. 23:36

Povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak potvrdio je u Sarajevu kako će funkconiranje tvrtki-kćeri tog koncerna koje su registrirane u Bosni i Hercegovini u predstojećem razdoblju biti prioritet njegovog djelovanja a istodobno je apelirao na smireni pristup kako bi se izbjegla neutemeljena nagađanja o njihovoj sudbini i pronašlo učinkovito rješenje za postojeće probleme, prenosi HRT.

Ramljak se sastao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i predsjednikom vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem a novinarima je nakon toga kazao kako je to nastavak redovitih i konstruktivnih susreta. Moj fokus će sada biti situacija u BiH. Nije tajna, i ja sam to izjavljivao, kako je nama prioritet stabilizirati situaciju na tržištu BiH s obzirom da tu, ne krijemo, imamo određenih problema s dobavljačima, kazao je Ramljak. Pojasnio je kako je sada osigurano financiranje na razini Agrokor grupe pa će u narednim tjednima i mjesecima imati priliku više pozornosti posvetiti stanju u BiH.

Siguran sam da ćemo naći pozitivno rješenje za sve, kazao je vladin povjerenik za Agrokor. O potankostima na kojima se radi nije želio govoriti naznačivši tek kako je rješenje "na vidiku".

Najavio je da će se idućeg tjedna održati veliki sastanak s dobavljačima kao i detaljniji brifinzi za novinare kako ne bi bilo šumova u komunikaciji. Poteškoća ima no situacija nije kritična i ne treba razmišljati o otpuštanju velikog broja ljudi, poručio je Ramljak.

Zvizdić je još jednom potvrdio kako su u BiH iznimno zainteresirani za procese vezane za poslovanje Agrokora te da se želi poduzeti sve ne bi li se osigurao nastavak poslovanja tvrtki iz sastava tog koncerna u BiH uz zadržavanje što većeg broja radnih mjesta. Znamo da je pitanje restrukturiranja Agrokora vrlo kompleksno i da će trajati neko vrijeme no za nas je najvažnije da se pitanje Bosne i Hercegovine vrlo ozbiljno tretira unutar tog procesa, kazao je novinarima predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Grabar-Kitarović očekuje da će se vlade RH, Srbije i BiH zauzeti za zaštitu radnika

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je iz Beograda komentirala slučaj Agrokor. Očekuje da će se vlade Hrvatske, Srbije i BiH zauzeti za zaštitu radnih mjesta.


Nema komentara

Anketa

Ustavi