RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Rusi preuzimaju Sarajevski kiseljak

Napisano 16.10.2017. 23:18

Općinski sud u Kiseljaku donio je odluke kojima je ljubljanskoj i zagrebačkoj “Sberbanci” odobrena pljenidba dionica “Sarajevskog kiseljaka”, a koje su u vlasništvu “Jamnice”, objavila je u ponedjeljak “Jamnica”, iz koje najavljuju da će poduzeti pravne radnje za osporavanje tih rješenja, piše Jutarnji list.

Zagrebačka burza kako je “Jamnica” objavila putem Zagrebačke burze, Općinski sud u Kiseljaku donio je 9. listopada dva rješenja o izvršenju na temelju vjerodostojne isprave – mjenice, a u izvršnim postupcima tražitelja izvršenja “Sberbank” iz Zagreba i “Sberbank” iz Ljubljane, protiv “Jamnice”.

U oba ta spora vrijednost predmeta je 67,4 milijuna KM (oko 260 milijuna kuna).

– Izvršenje je određeno pljenidbom, procjenom i prodajom dionica društva “Sarajevski kiseljak – koje su vlasništvo “Jamnice”, navodi se u objavi.

“Jamnica” će “poduzeti sve potrebne pravne radnje u cilju osporavanja predmetnih rješenja”, najavljuju iz te kompanije u sastavu “Agrokor” koncerna.

Od početka procesa izvanredne uprave, priopćili su nedavno iz “Agrokora”, pokrenuto je više parničnih i ovršnih postupaka protiv “Agrokora” i povezanih društava u šest zemalja: Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, BiH, Crnoj Gori i Velikoj Britaniji.

Roll-up model

Kako je već u lipnju bilo jasno da ne žali sudjelovati u novom kreditiranju “Agrokora” putem roll-up modela kojim se osigurava prvenstvo naplate, smatrajući ga nepoštenim, “Sberbank” je pokrenuo sudske procese u Hrvatskoj i Srbiji, a kasnije ih je proširio i na ostale zemlje u kojima koncern ima imovinu. Slovenski sud je priznao postupak izvanredne uprave pa su u toj zemlji obustavljeni postupci ovrhe, dok u Srbiji i BiH to nije slučaj.


Nema komentara

Anketa

Ustavi