RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ruska inspekcija na terenu: Potrebno dokazati da je voće i povrće koje se izvozi u Rusiju porijeklom iz BiH

Napisano 18.08.2016. 20:22

Nakon sastanka održanog u Upravi BiH za zaštitu zdravlja bilja danas su fitosanitarni inspektori Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije „Rosselkhoznadzor“ krenuli na teren.

Na sastanku u Upravi upoznati su s fitosanitarnim sustavom u BiH, a na terenu će provjeriti funkcionalnost fitosanitarnog sustava kod ostalih nadležnih organa entiteta i Brčko Distrikta BiH, a posjetit će i neke fitosanitarne laboratorije, javlja Fena.

Težište inspekcije, kako navode iz Uprave za zaštitu zdravlja bilja, ipak će biti na proizvođačima i izvoznicima kao i na fitosanitarnoj inspekciji.

- Bit će neophodno dokazati da je bilje (voće i povrće) koje se izvozilo ili izvozi porijeklom iz BiH i da se ne radi o reeksportu iz država koje su uvele trgovinske sankcije Rusiji - priopćeno je iz te uprave.  

Tijekom popodneva posjetit će određene proizvođače i izvoznike u Hercegovini, a sutra je planiran posjet u banjolučkoj regiji. Inspekcija se završava sutra u kasnim popodnevnim satima.

- Na osnovu utvrđenog stanja u BiH, inspekcija će po povratku u Moskvu napraviti izvješće na osnovu kojeg će ruska služba odlučiti o ukidanju privremene zabrane. Očekujemo da izvješće o utvrđenom stanju bude dostavljeno i Upravi za zaštitu zdravlja bilja - navode iz te uprave.


Nema komentara

Anketa

Ustavi