RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Strojevi stoje, radnici traže smjenu uprave!

Napisano 24.11.2011. 09:40

SBŽ - lako je obustava rada u „Borcu“ proglašena nelegalnom

Strojevi stoje, radnici traže smjenu uprave!

■ Ako ne krene proizvodnja, strani partneri će raskinuti suradnju, kaže direktor Dagoja
■ Neće nastaviti raditi sa ovakvom Upravom, navode iz Sindikata
 
Nakon što je Općinski sud u Travniku donio presudu prema kojoj je obustava rada u takozvanom „starom pogonu“ Konfekcije „Borac“ u kojem radi oko 1.000 radnika, nelegalna, proizvodnja u tom dijelu nije nastavljena. Sud je u isto vrijeme odbacio zahtjev za novčano kažnjavanje Sindikata.

Ogorčeni radnici

Međutim, ogorčeni radnici u „starom pogonu“ i jučer nisu radili dok se proizvodni proces odvijao u „dječjoj konfekciji“ i ostalim dijelovima Konfekcije Borac gdje je ukupno angažirano oko700 radnika.
- Razgovarao sam šefovima i sa predsjednikom Sindikata da se pokrene proizvodnja jer dolaze u pitanje ugovori sa stranim partnerima. Čak smo od nekih dobili posljednje upozorenje i oni vrše popis robe da vide u kojoj je fazi proizvodnje. Neki su nas i uvjetovali ako ne krene proizvodnja da će sutra (op.a. danas) raskinuti ugovore - kazao nam je generalni direktor Mustafa Dagoja.
Dodaje da radnici sada insistiraju na njegovoj ostavci je su svjesni da su  pretjerali i boje se posljedica.

Oglasna tabla

S druge strane u Sindikatu su bili svjesni da je obustava rada bila nezakonita, ali 1.000 radnika ne želi nastaviti proizvodnju dok ne bude smijenjena Uprava.
- Radnici su upoznati sa presudom, a i Uprava je odmah prvu stranicu presude zalijepila na oglasnu tablu. Međutim, revolt radnika je sad još veći. Radnici su tražili i da im se obrati generalni direktor i svi su složni u tome da neće nastaviti raditi sa ovakvom Upravom poduzeća - poručuje Samir Zahirović, predsjednik Sindikata u Konfekciji „Borac“.

Plaće „Dječjoj konfekciji“

I radnici „starog pogona“ i generalni direktor jučer su nam prilikom posjete Konfekciji „Borac“ potvrdili informaciju da je dohodak isplaćen jednom dijelu zaposlenih, točnije „dječjoj konfekciji“ koja nije prekidala rad. Ovaj potez samo je dolio ulje na vatru u ionako vrlo mučnoj atmosferi koja vlada u „Borcu“.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi