RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Talijani pomažu u promociji i razvoju turizma u općini Žepče

Napisano 24.11.2011. 09:45

Žepče - Projekt promocije turizma

Talijani pomažu u promociji i razvoju turizma u općini Žepče
 

Održani su radni sastanci s partnerima gdje su se gošće iz Italije imale priliku upoznati s radom nevladinih organizacija…

U sklopu projekta „Spori turizam: promoviranje održivog i odgovornog turizma u Bosni i Hercegovini“, koji provodi Razvojna agencija Žepče u partnerstvu s Gospodarskom komorom Doboj i Udruženjem „Slow Tourism Italia“, upriličen je posjet partnera iz Italije.

Prenošenje znanja

Ispred udruženja „Slow Tourism Italia“ je boravila koordinatorica projekta Laura Ridolfi i Cinzia Cerqueglini. Svrha posjeta općini Žepče bila je prenijeti znanja i iskustva u području primjene strategije Sporog turizma u Bosni i Hercegovini, od talijanskog udruženja, ali i promoviranje međunarodne mreže sporog turizma, kao glavnog alata promocije turističkih destinacija ovoga turizma. Održani su radni sastanci s projektnim partnerima i stakehodlerima gdje su se gošće iz Italije imale priliku upoznati se s radom nevladinih organizacija, javnih ustanova i turističkih poduzeća iz općine Žepče, a koji se tiče koncepta sporog turizma. Gošće iz Italije primio je općinski načelnik Mato Zovko, koji je ovim putem pružio podršku projektu, ali i izrazio daljnju želju za suradnjom na gospodarskoj i općinskoj razini.

Zaštita resursa

Projekt „Spori turizam“, koji je financiran od SEI-ja (Srednjoeuropske inicijative) i ADA-e (Austrijske razvojne agencije), ima za cilj širenje održivog i odgovornog turizma u Bosni i Hercegovini, s ciljem promicanja lokalnog područja i zaštite prirodnih i kulturnih resursa. Koncept sporog turizma promovira oblik turizma koji podržava interakciju između stanovnika i putnika, koji poštuje prirodnu i kulturnu raznolikost i zahtijeva interes i poštovanje prema lokalnim tradicijama i običajima. Podržava usvajanje politike dobrodošlice, promičući kontinuirano poboljšanje turističkih usluga ruralnih i urbanih područja, u kontekstu održivog društvenog rasta i zaštite okoliša.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi