RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tomislavgrad: Udruga gospodarstvenika jedinstvena u rješavanju problema

Napisano 18.03.2017. 23:27

U prostorijama Skupštine Hercegbosanske županije u petak navečer održana je prva redovita sjednica Udruge gospodarstvenika općine Tomislavgrad kojoj je nazočilo oko četrdesetak privatnih poduzetnika s tog područja.

Gospodarstvenici su iskazali potrebu za prekategorizacijom ceste Tomislavgrad – Prisoje – GP Kamensko, prekategorizacijom GP Kamensko, te postupkom carinjenja na Carinskom terminalu u Tomislavgradu, uz usklađivanje pristupa i rada sa susjednim carinarnicama.

Kako je tom prigodom istaknuto, prekategorizacija GP Kamensko sa treće kategorije u viši rang omogućila bi pojačanu aktivnost gospodarskih subjekata tomislavgradske općine čime bi bio omogućen izvoz prerađevina biljnog i životinjskog porijekla te carinjenje robe koja se uvozi iz EU bez diskriminacije po porijeklu robe.

Na sjednici je bilo riječi i o rješenju problema infrastrukture u Gospodarskoj zoni Vučilov brig.

Tim povodom gospodarstvenicima se obratio načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, koji je istakao kako su osigurana sredstva za dovršetak infrastrukture u Gospodarskoj zoni Vučilov brig, uz napomenu da na toj lokaciji nema mogućnosti daljnjeg proširenja.

Tom prigodom Vukadin je najavio i razgovore s gospodarstvenicima o otvaranju još jedne gospodarske zone u Tomislavgradu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi