RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tomislavgradski gospodarstvenici najavili otvaranje preko 100 novih radnih mjesta

Napisano 09.02.2018. 23:24

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić u četvrtak navečer nazočio je radnoj sjednici Skupštine Udruge gospodarstvenika i poslodavaca Tomislavgrad.

Sjednici su nazočili članovi i predsjednik Udruge Robert Zorić, predsjednik Skupštine Udruge Tomislav Batarilo, predstavnici Općine Tomislavgrad s načelnikom Ivanom Vukadinom i predstavnici Skupštine HBŽ-a.

Na sastanku je naglašeno kako je u prošloj godini Vlada HBŽ-a usvojila nekoliko vrlo bitnih zakona koji olakšavaju poslovanje u HBŽ-u, kao i socijalnu sliku žitelja, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a, prenosi Fena.

Istaknuto je kako je županijska vlada usvojila odluku o dječjem doplatku, zatim odluku o subvencioniranju kamata za gospodarstvenike, a usvojene su i izmjene i dopune zakona o porezima kojima obveznici poreza na dodanu vrijednost koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, prestaju biti obveznici poreza na potrošnju alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Izvršeno je i smanjenje godišnjih paušalnih iznosa poreza na imovinu na način da su utvrđene srednje vrijednosti tih iznosa, te je u prošlom razdoblju upućena i inicijativa za oslobađanje poreza pri unosu nekretnina u gospodarsko društvo kroz izradu Zakona o porezima na promet nekretnina, rečeno je na sastanku.

Razgovaralo se i o zapošljavanju, a naglašen je i značaj donošenja uredbe o Turističkoj zajednici HBŽ-a.

Bilo je riječi i o prekategorizaciji cesta i graničnih prijelaza.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić istaknuo je kako je fokus rada njegove vlade, od njezinog formiranja prije osam mjeseci, usmjeren upravo na gospodarstvo.

- Iznosom od oko 350 tisuća konvertibilnih maraka za subvencioniranje kamata na investicijska ulaganja realiziralo bi se približno 10 milijuna maraka kredita za koje u Vladi HBŽ-a vjerujemo da mogu pozitivno utjecati na povećanje zapošljavanja - rekao je Jozić.

Podsjetio je i na početak realizacije programa zapošljavanja, koje će krajem mjeseca veljače provoditi Županijski zavod za zapošljavanje, a koje bi pravovremeno trebali iskoristiti svi oni kojima je cilj unaprjeđenje svojega rada i djelatnosti.

U Udruzi gospodarstvenika i poslodavaca Tomislavgrad najavljuju otvaranje 107 novih radnih mjesta kroz različite programe i aktivnosti Udruge, čiji članovi u svojim obrtima, firmama i poduzećima trenutno upošljavaju 104 osobe.


Nema komentara

Anketa

Ustavi