RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Orašju počinje izgradnja hladnjače za voće i povrće

Napisano 31.01.2018. 23:16

Ovih dana treba krenuti izgradnja hladnjače na području općine Orašje. Privode se kraju administrativni poslovi oko građevinske dozvole, ugovori s izvođačem potpisani su u Sarajevu, a projekt se financira dijelom iz proračuna Općine Orašje a dijelom iz sredstava IFAD-a, preko SERDE kao pružatelja usluga, kazao je načelnik Stanko Vincetić, prenosi Radio Orašje.

“Hladnjača kao objekt na ovom području znači jako puno. Općina Orašje već 15-ak godina investira i potiče na različite načine voćarsku i povrtlarsku proizvodnju, koja je već sada došla na popriličnu razinu. Sljedeći organizacijski korak je neophodno pojačati infrastrukturu, napraviti hladnjaču kako bi proizvođačima smanjili oscilacije u cijeni na tržištu, sezonske i oscilacije uzrokovane uvozom takvih proizvoda, pri čemu će hladnjača poslužiti kao vid ekonomskog amortizera kada je u pitanju plasman voća i povrća. Benefiti za sredinu će biti poprilično veliki”, smatra načelnik Vincetić.

Bude li teklo sve po planu, hladnjača bi trebala biti izgrađena u roku od 90 dana od uvođenja firme Vinković u posao. Marko Ivanović, predsjednik Udruge voćara Orašje kaže kako hladnjača za voćare i povrtlare znači jako puno, jer će svoje proizvode moći skladištiti i čekati bolju cijenu.

„Prije svega, izgradnja hladnjače je veliki stimulans za nas voćare i raduje nas početak radova na ovome objektu“, istaknuo je voćar Joso Živković. Smatra kako će se njezinim stavljanjem u funkciju povećati i broj voćara na našem području.


Nema komentara

Anketa

Ustavi