RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnička tvornica ponovo počela proizvodnju

Napisano 02.04.2012. 22:52

Travnička tvornica ponovo počela proizvodnju

GS-TMT isporučio prvih 30 ramova za bicikle

Zavisno od opreme, cijene luksuznih čopera kreću se od 1.000 eura pa naviše

TMT iz Travnika ponovo je počela proizvoditi ramove za luksuzne bicikle - čopere, čija cijena u Njemačkoj i drugim zapadnim zemljama dostiže i nekoliko tisuća eura.
Ramovi se isporučuju njemačkoj kompaniji „Global Suorcing“ u Regensburgu, kupcu travničke tvornice.
- Već smo isporučili prvih 30 ramova, a u narednom periodu isporučivat ćemo od 100 do 200 komada mjesečno, zavisno od narudžbi. Mi proizvodimo ramove, dok se montaža ostale opreme i farbanje bicikala obavlja u Njemačkoj. Za ovaj posao angažirali smo 7-8 radnika. Uskoro počinjemo proizvoditi i specijalnu opremu za terenska vozila, jer se ti dijelovi uglavnom uvoze u Evropu iz Australije i Južne Afrike - kaže Snježana Desnica, direktorica GS-TMT-a.

Inače, ta travnička firma proizvodila je ramove za luksuzne bicikle - čopere još 2009. godine, kada su rađene prve serije.
Tvornica mašina GS-TMT jedan je od rijetkih primjera uspješne privatizacije u Srednjobosanskoj županiji. Strateški partner „Global Suorcing“ sklopio je 2004. godine ugovor o privatizaciji, a 2006. ispunjene su sve obveze iz ugovora.
Dvije godine poslije, GS-TMT dobio je i potvrdu Federalne agencije za privatizaciju o uspješnom preuzima nju kompanije. 

Duplo više radnika

Tvornica je nekada zapošljavala 52 radnika, a danas broji 103 radnika i većinu proizvoda plasira na zapadno-europska tržišta.
- Kada bi vlast imala razumijevanja i podržala nas poticajima, sigurno je da bismo mogli zaposliti još tridesetak radnika - kaže Desnica.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi