RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tvrtke iz FBiH duguju dvije milijarde KM poreza

Napisano 10.07.2016. 16:35

Alarmantna je situacija kada su u pitanju porezni dužnici u Federaciji BiH. Dužnici na osnovu poreza i doprinosa duguju više od 790 milijuna KM, a prema procjenama Porezne uprave, ukupna dugovanja dosežu i dvije milijarde KM, javlja N1.

Porezna uprava za 68 tvrtki ograničila je prava na raspolaganje sredstvima. Zabranjena je nabavka stalnih obrtnih sredstava koja nisu u izravnoj vezi s poslovanjem, zadržavanje gotovine u blagajni, ali i isplata plaća bez uplate doprinosa.

Od duga 790 milijuna najviše duguju tvrtke iz Sarajeva preko 403 milijuna KM, Tuzla 121 milijun, zatim tvrtke iz Zenice, Mostara, Bihaća, Novog Travnika, Ljubuškog.

Među najvećim dužnicima u Federaciji BiH su Željeznice Federacije, GRAS, rudnici Kreka, Rudnik mrkog uglja Kakanj, Hidrogradnja, Sveučilišna klinička bolnica Mostar.

Iz porezne uprave napominju tri mogućnosti za rješenje problema: Uplata duga, sporazum s Poreznom upravom, te nova zakonska rješenja, javlja N1.

Dužnici kažu da su ih zatekla ova rješenja i ograničenja raspolaganja sredstvima s računa, ali da je dug morao doći na naplatu . Nisu optimistični da će netko preuzeti njihove dugove, ali se nadaju da će se naći neko dugoročno rješenje.


Nema komentara

Anketa

Ustavi