RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Evo koje će općine u FBiH dobiti grant sredstva za poduzetničke zone

Napisano 11.07.2016. 15:53

Federalno ministarstvo poduzetništva i obrta odabralo je deset općina koje će dobiti sredstva iz grant sheme "Unapređenje poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine" za 2016. godinu.

Na osnovu javnog natječaja najbolje prijedloge ponudile su općine: Orašje, Zavidovići, Tešanj, Gračanica, Novi Travnik, Vitez, Stolac, Jablanica, Kiseljak i Kreševo.

Osnovni ciljevi Grant sheme su izgradnja komunalne infrastrukture unutar poduzetničke zone i unapređenje usluga za razvoj poduzetničke zone kao faktora za ekonomski rast na lokalnom nivou.

Ukupno raspoloživa financijska sredstva iznose 1,4 milijuna KM, od čega je Vlada FBiH osigurala milijun KM, a Europska unija u suradnji sa UNDP-om 400 000 KM.

Financijski doprinos Grant sheme po pojedinačnom projektu s kojim se aplicira ne može biti niži od 100 000 KM niti viši od 200 000 KM, a sufinanciranje od jedinice lokalne samouprave koja aplicira za bespovratna sredstva je minimalno 25% od ukupne vrijednosti projekta, koja moraju biti osigurana iz vlastitih ili drugih izvora financiranja u vrijeme podnošenja projektnog prijedloga.

Objavljena lista odabranih korisnika grant sheme nije konačna budući da postoji mogućnost prigovora, te Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta zadržava pravo da izvrši korekciju potencijalne rang liste korisnika.


Nema komentara

Anketa

Ustavi