RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U javnost isplivala korupcijska afera u Aluminiju iz Mostara nakon najave smjene direktora

Napisano 22.06.2018. 23:32

 

Direktor mostarskog Aluminija Mario Gadžić optužio je u petak dio uprave kompanije, Nadzornog odbora i sindikata te dostavio dio dokaza o korupcijskoj aferi povezanoj s uzimanjem mita za zapošljavanje tek nekoliko sati nakon što je Nadzorni odbor najavio kako će ga smijeniti s mjesta direktora, prenosi Hina.

Gadžić je u dopisu Nadzornom odboru Aluminija kojega je proslijedio i medijima za korupciju optužio člana Nadzornog odbora Dalibora Miloša, člana uprave poduzeća Dražena Pandžu te predsjednika Nezavisnog sindikata radnika Aluminija Romea Biokšića.

Gadžić je rekao kako je dobio informacije da je neimenovana žrtva iznude početkom lipnja pristala platiti 8.500 eura za zaposlenje u Aluminiju, a kao posrednik u tome poslu pojavio se upravo Biokšić. Nakon toga je, tvrdi Gadžić odlučio, sam istražiti slučaj "čuvajući Aluminij od javne afere", no na kraju je ipak o aferi izvijestio javnost.

Direktor Gadžić se, kako navodi u pismu, susreo sa žrtvom iznude, koja se nedugo nakon toga našla na popisu onih koji su trebali dobiti posao. Gadžić je nakon toga angažirao kriminalističkog inspektora, no u dopisu se ne navodi koji i koje agencije. Taj je inspektor snimio razgovor između predsjednika sindikata i žrtve iznude te napravio fotografije susreta. I taj je materijal također dostavljen medijima.

U audio snimci se spominje i da će Gadžić biti smijenjen, te da je protiv njega organiziran štrajk da bi se to dogodilo. Nakon toga direktor Gadžić je razgovarao s Biokšićem i članom uprave Pandžom koji su mu navodno sve obećali rasvijetliti. Umjesto toga oni su podnijeli prijave policiji o ovoj aferi.

Iz Nadzornog odbora nisu komentirati istup direktora Aluminija te su poručili kako su na današnjoj sjednici zatražili da se cijeli spis s ovom aferom dostavi policiji koje će ga istražiti. Rekli su da je Aluminij s Gadžićem na čelu ostvario dodatne gubitke od 42 milijuna maraka u posljednjih godinu dana te da je doveden na rub propasti. Suvlasnici mostarskog Aluminija po 44 posto su vlada Federacije BiH i radnici, dok vlada RH ima udjel od 12 posto.


Nema komentara

Anketa

Ustavi