RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uskoro kreće proizvodnja u posuškom Logističkom centru

Napisano 16.11.2017. 23:22

Ugovor o korištenju prostora Logističkog centra u poduzetničkoj zoni "Osrdak" potpisali su u četvrtak u Posušju općinski načelnik Branko Bago i vlasnik proizvodnog obrta "Adeo" Franjo Jukić.

Prvi korisnik Centra, preko proizvodne linije, u početku će proizvoditi mala pakiranja šećera, keksa, meda i kave za ugostiteljstvo, s mogućnošću proširenja asortimana, prenosi Fena.

Vlasnik obrta „Adeo“ Franjo Jukić kazao je kako su strojevi za proizvodnju nabavljeni, te su postignuti načelni dogovori s potencijalnim kupcima, a u skladu sa širenjem posla upošljavat će se i novi radnici.

Istaknuo je kako je uspio nabaviti još jedan stroj čime će biti konkurentniji na tržištu iz razloga što mu je omogućeno da proizvodnju započne u Logističkom centru čime je stekao olakšicu u vidu povoljne naknade za korištenje prostora.

Posuški načelnik Branko Bago istaknuo je kako će Jukić sa svojim obrtom imati konkretnu podršku Općine.

Konkretna podrška podrazumijeva suradnju poduzetnika i općinske Jedinice za lokalni ekonomski razvoj koja će davati usluge poslovnog savjetovanja, pružanja pomoći pri izradi investicijskog i poslovnog plana, pružati informacije o dostupnim izvorima informiranja i vršiti poslovno povezivanje.

Inače, Logistički centar je otvoren u svibnju ove godine, a njegovim otvaranjem nastoji se poticati razvoj malog i srednjeg proizvodnog i uslužnog poduzetništva s ciljem stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i stvaranja nove dodane vrijednosti kako bi se potaknuo veći rast lokalnog gospodarstva.


Nema komentara

Anketa

Ustavi